Paypal Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Paypal Nedir?

İnternetten yapılan alışverişlerde kart bilgileri paylaşıldığı için online alışverişlerde güvenlik riski olabiliyor. Bu riski azalmak için bankacılık sektöründe çeşitli yöntemler üretiliyor. Kart bilgilerinin güvenliğini arttırmak için sanal kart, 3D Security gibi sistemler geliştirilirken Paypal gibi online bankacılık sistemleri de kullanılıyor.

1998 yılında kurulan ve 2001 yılında Paypal ismini alan şirket tarafından geliştirilen sistem ile e-ticarette e-posta kullanılarak para transferi yapılıyor. Paypal ile para transferi kolay bir şekilde yapılabilirken yapılan alışveriş ödemelerinde kart bilgisi kullanılmadığı için alışveriş ödemeleri güvenli bir şekilde yapılabiliyor.

Online ödeme yapmanı daha kolay ve güvenli yolu olan Paypal ile para transferi e-posta adresi üzerinden yapılıyor. Paypal kısaca e-posta aracılığıyla para transferi yapılmasına olanak sağlayan online bankacılık sistemi olarak tanımlanabilir. Sistemde kullanılan para Paypal parasıdır ve normal para değildir. Paypal parası istenildiği zaman çeşitli ülke paralarına çevrilebilir.

Paypal yurtdışı alışverişlerinde de kullanılabilir. Paypal ile yurtdışından yapacağınız alışveriş için paranızı farklı para birimlerine kolaylıkla aktarabilirsiniz. Ayrıca ödeme yapmak için e-pota adresinizi kullandığınız için güvenli bir şekilde yurtdışı alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Paypal’a Nasıl Üye Olunur?

Paypal bireysel hizmetin yanında ticari hizmette veriyor. Yani Paypal’a ticari ve bireysel üye olunabilir. Ticari üyelik online satış yapanlar için bireysel üyelik ise online alışveriş yapmak isteyenler için sunulan hesap türüdür. Bireysel üye olmak için üyelik türünü seçtikten sonra istenilen bilgileri eksiksiz doldurmanız ve şifre belirlemeniz yeterli olacaktır. Daha sonra Paypal aracılığıyla e-posta adresinizi kullanarak kolaylıkla para transferi yapabilirsiniz.

Türkiye’de Paypal Kullanılıyor mu?

Artık Türkiye Paypal kullanılmıyor. Ancak birkaç yöntemle halen daha paypal kullananlar mevcut. Paypal sistemi Türkiye kredi kartlarının tanımlamasına izin vermiyor. Bunun için paypal kullanılan ülkelerin kredi kartlarına ya da sanal bir kredi kartına sahip olmanız gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.