Ana SayfaEkonomiZorunlu Kış Lastiği Cezası Zamlandı

Zorunlu Kış Lastiği Cezası Zamlandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

1 Aralık itibari ile başlayan kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan işletmelere uygulanacak cezaya zam geldi. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların cezaları 602 liradan 625 liraya yükseltildi.

Kış Lastiği Olmayana Yol Kapalı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012 yılında yürürlüğe giren ‘’Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik’e göre kış lastiği takmayan araçların yola devam etmesine izin verilmezken ceza uygulaması da yapılacak.

Kış lastiği kuralına uymayarak hem yolcuların hem de diğer araçların güvenliğini tehlikeye atan araçların işletmecilerine 1 Aralık itibari ile uygulanan ve 602 lira olan ceza arttırıldı. Maliye Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre zorunlu kış lastiği cezalarına yüzde 3,83’lük yeniden değerleme oranı belirlendi ve 1 Ocak itibari ile de bu ceza rakamı 625 lira olarak uygulanacak.

Zorunlu Kış Lastiği Süresi Uzayabilir

Kış lastiği takma zorunluluğu yolcu taşıyan ticari araçları ve şehirler arası yük taşıyan araçları kapsıyor. Söz konusu araçlar için her yıl 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında zorunluğu kış lastiği uygulaması gerçekleştiriliyor. Hava şartları göz önünde bulundurularak söz konusu tarih Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 1 ay daha uzatılabilecek.

Kış Lastiği Güvenli Sürüş Sağlar

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç yaptığı açıklamada, ‘’ Kış aylarındaki trafik kazalarının çoğu mevsime uygun olmayan lastiklerden kaynaklanıyor. Sürücüler kış lastiği kullanarak kendilerini ve sevdiklerini kaza riskinden koruyabilirler. Kış lastikleri, düşük sıcaklıklarda ıslak, karlı, çamurlu ve kuru zeminlere aktif olarak cevap verir. Lastikler bu tür yollar için özel üretimdir. Özellikle 7 derecenin altındaki düşük sıcaklıklarda karlı, ıslak, çamurlu ve buzlu zeminlerde daha iyi tutunma sağlayarak güvenli sürüş yapmanızı sağlar. Lastiğin özel sırt deseni olumsuz kış şartlarında güvenli yolculuğu garantiler. Tüketiciler lastik alırken tarihine muhakkak bakmalılar. Bekletilen ömrü dolan lastiklerde balans ayarı tutmaz’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.