Ana SayfaEkonomiYeni Yıl Uygulamaları Bugünden İtibaren Geçerli

Yeni Yıl Uygulamaları Bugünden İtibaren Geçerli

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yeni yıl uygulamaları bugün itibari ile devreye girecek. Bugün pek çok uygulamanın dönem başlangıcı olacak. Çalışanlara BES’e otomatik katılım, ticari taşıtlarda kullanım belgesi zorunluluğu, direksiyon eğitimi, kredi kartı faiz oranları hepsine geçiş bugün olacak.

Kredi Kartları

Kredi kartı kullanıcılarını zora sokan faiz oranları için bugünden itibaren yeni uygulama devreye giriyor. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası kredi kartlarının faiz oranlarının hesaplanması için yöntem değişikliği kararı almıştı. Bugünden itibaren geçerli olan uygulama ile ihtiyaç kredisi faiz oranları ve kredi kartlarının maliyetleri ve taşıdığı ilave riskler göz önünde bulundurularak hesaplanan faiz oranları kapsamında, TL ve para cinsinden kredi kartı işlemleri için uyulacak faiz oranı 18 baz, ticari ve bireysel (KMH) işlemlerinde uygulanacak faiz oranında 15 baz puan düşüşü uygulanacak.

Yeterlilik Belgesi

Bugün itibari ile ‘’Mesleki Yeterlilik Belgesi ‘’ zorunlu hale geldi. Belgesiz işçi çalıştıran işveren, işçi başına 500 TL idari para cezası ödemek zorunda kalacak.

BES

Yine bugünden itibaren uygulamaya geçilen yeniliklerden biri de   otomatik BES olacak. 45 yaş altındaki çalışanlar otomatik BES’e dahil olacaklar. Ocak ayı itibari ile BES’in ilk taksiti maaşlarından kesilecek. BES’den ayrılmak için 2 aylık cayma süresi var.

Milli Tarım

Milli Tarım Politikası ’da bugün itibari ile uygulamaya geçiyor. Bu politika ile bitkisel üretim, tarım hayvancılık desteklerinde önemli değişiklikler yapılacak.

Kartların Fiyatları Değişiyor

Yeni yıl itibari ile ehliyet, nüfus cüzdanı gibi kartların yeni fiyatları da uygulamaya geçiyor. Bu uygulamaya göre yeni yılda pasaport defteri 94 lira, ehliyet 117 lira, nüfus cüzdanı 16 lira, evlilik cüzdanı 86 lira olacak.

Şoförlere Belge Zorunluluğu

Şoförler için oldukça önemli olan uygulama olan ‘’ toplu taşıma aracı kullanım belgesi’’ şartı da yeni yılın getirdiği yeni uygulamalardan biri oldu. Toplu taşıma aracı kullanan şoförler bu belgeyi almak zorunda ve her iki yılda bir eğitim tekrarı yaparak belgeyi yenileyecekler. Araç kullanırken yolcuya kaba davranmak, telefonla konuşmak, sigara içmek gibi davranışları hizmet kalite puanlarını düşürecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.