Ortak Hesap Nedir?

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Ortak hesap nedir? Kimler ortak hesap açabilir? Eğer bir ortak hesap açmayı düşünüyorsanız, hesap açmadan önce bilmeniz gereken her şeyi derlediğimiz bu yazıya mutlaka göz atmalısınız.

Ortak Hesap Nedir?

Ortak hesabı iki kişiye ait olan banka hesabı olarak tanımlamak mümkündür. Ortak hesap sıfırdan birikim amacıyla iki kişi tarafından açılacağı gibi var olan bir hesaba ikinci kişi ortak edilebilir. Ortak hesapta bulunan para müşterektir yani iki kişinin yarı yarıya ortak olduğu paradır. Ortak hesabın kapsamı geniştir. Ortak hesap aile fertleri ile ve diğer kişilerle de açılabilir.

Bir örnekle açıklamak gerekirse bir kişinin 50.000 TL miktarında hesabında para olduğunu varsayalım. Bu kişi eşini hesaba ortak etmesi durumda hesapta bulunan paranın yarısı eşinin yarısı kendinin olur. Yani hesapta bulunan 25.000 TL kişinin 25.000 TL ise eşinin olur.

Ortak hesap açılırken dikkat edilmesi gereken bir konu vardır. Ortak hesap ile hesaba dahil edilen kişi hesap sahibi sayıldığı için vergi ödemesi gerekebilir. Hesaba ortak edilen kişinin hakkı olan para miktarı 2.535 TL’yi geçmesi halinde vergi tahsili söz konusudur.

Ortak Hesap Kimlerle Açılabilir?

Ortak hesap açım işleminde kişiler arasında kan bağı aranmaz. İstenilmesi halinde akraba, aile fertleri ve kan bağı bulunmayan kişilerle ortak hesap açılabilir. Fakat şunun da bilinmesi gerekir ki kan bağı bulunmayan kişilerle ortak hesap açılması durumunda tahsil edilen vergi miktarı artabilir.

Ortak Hesap Açma Şartları

Ortak hesap açmak için banka müşterilerinin kan bağına bakmaz. Ortak hesap için akraba ya da eş olmanıza gerek yoktur. Eğer 2 kişi bu konuda hem fikirse banka hesap açılışı için onay verir. Ancak bazı şartlar aranır. Bunlar;

  • Ortak hesap başvurusu yapanların nüfus cüzdanlarının ya da ehliyetlerinin fotokopisi,
  • İkametgah belgeleri,
  • Hesap açılış anında her iki tarafında bankada bulunması.

Ortak Hesap Nasıl Açılır?

Ortak hesap açabilmek için öncelikle herhangi bir bankada hesabınızın bulunması gerekir. Hesabınızın bulunduğu bankaya giderek ortak hesap başvurusunda bulunmanız yeterli olacaktır. Daha sonra hesabınıza ortak ettiğiniz kişiden istenen belgeleri de bankaya teslim ederek ortak hesabınızı kullanabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

2 YORUMLAR

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.