Ana SayfaSigorta2017 Zorunlu Deprem Sigortası Ücretleri Belirlendi

2017 Zorunlu Deprem Sigortası Ücretleri Belirlendi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yılı için Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği Resmî Gazete’de yayınlandı. Tebliğe göre zorunlu deprem sigortası kapsamında olan 5 bölge için belirlenen asgari prim tutarında bir bölge için 5 lira arttırıldı. Bir mesken için azami verilecek teminat tutarı da 160 bin liradan 170 bin liraya çıkarıldı.

Uygulanacak Alt sınırlar

2017 yılında geçerli olacak zorunlu deprem sigortası asgari prim tutarı alt sınırları belirlendi. Ücretler 1. Bölgeden 5. Bölgeye kadar sırayla 75, 65, 55, 45 ve 35 liradan daha az olmayacak. Belirlenen alt sınırlar 2016 yılı ücretleri ile karşılaştırıldığında her bölge için 5 lira zam yapıldığı görülüyor.

Uygulanacak İndirimler

Eğer konut sahipleri bina ya da site yönetimi tarafından konutların tamamının sigortalanması yönünde karar verirse yüzde 20’lik bir oranda indirim uygulanacak. Bu indirimin 1 Haziran 2017 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi gerçekleştirilirse 1., 2. Ve 3. Yenilemelerde yüzde 10 indirim uygulanacak. 3. Yenileme sonrasındakilerde ise yüzde 20 indirim yapılacak.

Yeni düzenleme ile azami teminat tutarı da yenilendi. 2017 yılı için zorunlu deprem sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı yapı tarzı ayrımı gösterilmeksizin 160 binden 170 bin’e yükseltildi.

Yapılan zamlar ile birlikte sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedelleri arttırıldı. Çelik, betonarme, karkas yapılarda bedel 800 lira, yığma kagir yapılarda 575 lira diğer yapı türlerinde ise 295 lira olarak bedel belirlendi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.