Ana SayfaEkonomiKuveyt Petrol Bakanı’ndan Üretim Kısıtlamasına Destek!

Kuveyt Petrol Bakanı’ndan Üretim Kısıtlamasına Destek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Petrol fiyatları 2016 yılının son çeyreğini çok hareketli geçirdi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) üyesi ülkeler defalarca kez gerçekleştirdikleri toplantılar sonrasında, son olarak Avusturya’nın başkenti Viyana’daki toplantıda petrol üretiminin kısıtlanması konusunda anlaşmaya varmıştı, bu anlaşmaya Kuveyt’ten de destek geldi.

Kuveyt Petrol Bakanı Essam Al-Marzouk tarafından dün yapılan açıklamada, OPEC tarafından alınan petrol üretim kısıtlaması anlaşmasına kendilerinin de uyacağı belirtildi. Bununla birlikte diğer OPEC üyesi ülkelerin ve OPEC’e üye olmayan bağımsız petrol üreticisi ülkelerin de bu anlaşmaya riayet edeceğini belirten Kuveyt Petrol Bakanı, anlaşmanın delinmesinin kimseye bir faydası olmayacağını deklare etti.

Bütün Ülkeler Kararlı Görününce Petrol Tutunuyor!

2016 yılı son çeyreğinde alınan petrol üretim kısıtlaması kararı 2008 yılından sonra OPEC’in alabildiği ilk “petrol üretim kısıtlaması” kararı oldu. Aradan geçen 8 yıllık süreçte OPEC’e üye ülkeler bu konuda daha önce bir anlaşmaya varamamıştı. Viyana’daki toplantıya davetli statüsünde katılan Rusya ağırlığını koyarak tarafları ikna etmiş ve petrol üretiminin kısıtlanması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

OPEC tarafından alınan kararın dünya kamuoyuna yansımasının akabinde, 44 dolara kadar gevşemiş olan brent ham petrolün varil fiyatı hızla tırmanarak önce 50 dolara sonra 56 dolara kadar çıkmıştı. Hali hazırda 55 dolar seviyesinde seyreden brent ham petrolün varil fiyatı, petrol üretim kısıtlaması anlaşmasını destekleyen açıklamaların gelmesi sayesinde kazançlarını koruyor.

OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo tarafından yapılan basın toplantısında da OPEC üyesi ülkelerin anlaşmaya riayet etmesinin önemi vurgulandı. Anlaşmaya riayet edilmeye devam etmek gerektiğini vurgulayan Barkindo, petrol fiyatlarının ancak bu şekilde istenilen seviyeye doğru çıkabileceğini ve bundan da petrol üreten bütün ülkelerin ortak şekilde faydalanacağını deklare etti. Petrol fiyatlarının artması, ülkemiz gibi petrol ve petrol ürünleri ithal eden ülkeleri ise zor durumda bırakıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.