Ana SayfaBankacılıkKredi Sözleşmelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Kredi Sözleşmelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Kredi Sözleşmelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler! Kredi Sözleşmesi İmzalarken Dikkat Edilmesi Gereken Konular! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Sözleşmesi İmzalarken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Kredi kullanılırken kredi almak isteyen kişiler kredi kullananın ve kredi verenin yasal haklarını belirten bir kredi sözleşmesi imzalar. Kredi sözleşmeleri uzun ve karışık olduğu için genelde okunulmaz veya okunulsa dahi bazı önemli noktaları gözden kaçabilir. Fakat kredi sözleşmelerinde kredi kullananın yasal haklarını bilmesi lehine bir durumdur.

Kredi sözleşmeleri ile ilgili yapılan son düzenlemede tüketici lehine çeşitli konular yer alıyor. Son yapılan düzenleme ile kredi çeken kişiler 14 gün içerisinde hiçbir ceza ödemeden kredi kullanımından cayabiliyor. Ayrıca yasal düzenlemede kredi sözleşmesinin metini ile ilgili düzenlemelerde yer alıyor. Yapılan düzenlemeye göre kredi sözleşmelerinin 12 punto ile sade ve anlaşılır bir şekilde yazılması gerekiyor.

Kredi Kullanılırken Sigorta Yaptırma Zorunluluğu Yok!

En son yapılan yasal düzenlemeye göre bankaların kredi kullanımı kapsamında istediği sigortaları tüketicinin yaptırma zorunluluğu bulunmuyor. Yani kredi kapsamında hayat sigortası, taşıt sigortası veya konut sigortası yaptırmak zorunda değilsiniz.

Kredi İçin Açılan Vadesiz Hesabın Masraflarını Ödemek Zorunda Değilsiniz!

Kredi kullananlara kredi ödemesini yapabilmek için bankalar tüketiciye vadesiz hesap açabiliyor. Son yapılan yasal düzenlemeye göre bankalar kredi ödemesi için açılan mevduat hesabından hesap işletim ücreti kesemiyor.

Kredi Kullanırken Kredi Masraflarına Dikkat!

Kredi kullanan kişilerden bankalar kredi kapsamında çeşitli masrafları dayanak göstererek dosya masrafı veya yeni adıyla kredi tahsis ücreti isteyebiliyor. Son yapılan yasal düzenleme ile birlikte bankaların uyguladı kredi tahsis ücretine sınırlama getirildi. Bankalar kredi tutarının binde 5’inden fazla kredi tahsis ücreti talep edemeyecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.