Ana SayfaEkonomi2016’da Kurulan Yabancı Sermayeli Şirketlerin Yarısı Suriyelilere Ait

2016’da Kurulan Yabancı Sermayeli Şirketlerin Yarısı Suriyelilere Ait

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2016 yılı için hazırlanan istatistikleri web sitesinde yayınladı. Yayınlanan istatistiklere göre 2016 yılında 4bin 523 adet yabancı ortaklı şirket kuruldu. Bu şirketlerin yüzde 50’ye yakınını oluşturan 1764 adeti Suriyeliler, 286 adeti Iraklılar ve 298 adeti ise İranlı ortaklardan teşekkül etti.

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtları üzerinden hazırlanan istatistiki verilere göre geçtiğimiz yıla oranla yeni şirket, kooperatif ve gerçek kişi ticari işletmesi kuruluşlarında yüzde 20’ye varan bir azalma yaşandı. Şirket ve işletme tasfiye ve kapanışlarında ise ciddi bir değişiklik yaşanmadığı gözlendi.

Gayrimenkul ve Ticaret Tercih Ddiliyor

Ülkemizde kurulan yabancı ortaklı şirketlerin 467 adeti gayrimenkul üzerinde hizmet vermek amacıyla, 448 adeti toptan ticaret gerçekleştirmek için ve 291 adeti de gayrimenkul satış acenteliği sektöründe kuruldu. Kuruluşu gerçekleştirilen şirketlerde yabancı ortakların payı ortalama yüzde 88.99 oldu.

Yeni Şirket Kuruluşlarında Azalma

2016 aralık ayında yeni kurulan şirket sayısı bir önceki seneye göre yüzde 20 azalırken bir önceki aya göre ise yüzde 12.81 azalış gösterdi. Aralık ve Kasım aylarında kapanan şirket miktarında yüzde 61 artış görülürken kapanan kooperatif miktarında ise yüzde 73 civarında bir artış yaşandı.

İnşaat Şirketleri Kapanıyor

2016 aralık ayı verilerine göre kapanan şirketlerin 550’si toptan ve perakende ticaret alanında, 342’si inşaat sektöründe, 281 adeti ise imalat sektöründe faaliyet gösteriyordu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.