Ana SayfaEkonomiMotorin Ucuzladı, Borsa Değer Kaybetti

Motorin Ucuzladı, Borsa Değer Kaybetti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

25 Ocak 2017 Çarşamba günü Türkiye ekonomisi için oldukça canlı bir şekilde sonlandı. Bu gece itibariyle motorinde en az 7 kuruşluk indirim yapılırken, BIST 100 endeksi günü yine düşüşle kapattı.

Rekabet ve serbest piyasa sebepleriyle şirketler ve kentlere göre farklılık gösteren motorin indirimi, bu gece yarısı itibariyle uygulanmaya başlayacak. 13 Ocak Cuma günü motorine yapılan 13 kuruşluk zammın 7 kuruşu geri alınırken Ankara’da bugün 4 Türk Lirası 74 kuruş üzerinden satılan motorin, bu gece itibariyle 4 Türk Lirası 67 Kuruş’a gerileyecek. İstanbul’da yine 7 kuruşluk indirim uygulanarak 4,69 Türk Lirasından satılan motorin, bu gece itibariyle 4,62 Türk Lirası’na, İzmir’de ise 4,71 Türk Lirası’ndan verilen motorin, 4,64 Türk Lirası’na gerileyecek.

Motorin zammı her ne kadar bir nebze olsun yüz güldürücü olmuşsa da, Türk piyasaları borsada değer kaybetmeye devam ediyor. Uzmanlar önümüzde var olan dönemde BIST 100 endeksinin 90 puan üzerine çıkamayacağını ön görürken, 25 Ocak Çarşamba gününün kapanışında, bir önceki günün kapanışına göre 1.079,63 puan değer kaybetti. Toplam işlem hacmi gün içerisinde 4,4 milyar Türk Lirası düzeyinde olurken; bankacılık endeksi yüzde 1,73, holding endeksi yüzde 0,80, metal endeksi ise yüzde 2,44 değer kaybederken, yüz güldüren sektör yüzde 0,81’lik yükseliş ile sigorta sektörü oldu.

Dün akşam saatlerinde düşüşe geçen dolar, bugün gün içerisinde tekrar yükselişe geçmesiyle birlikte, döviz kurlarında oluşan yükseliş eğilimi; BIST 100 endeksinin gün içerisinde 84.278.03’e çıkmasına rağmen kapanışta 83.000 bandına gerilemesine sebep oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.