Ana SayfaEkonomi2017’de Asgari Ücret Düşmeyecek

2017’de Asgari Ücret Düşmeyecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılı içerisinde asgari ücretin 1404 Türk Lirası’nın altına düşmeyeceğini açıkladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen istişare toplantısında yer alan Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari ücret üzerinden değerlendirmeler yaparak, iyileştirmeler yapılacağının müjdesini verdi. Asgari geçim indiriminde yapılacak olan yeni düzenleme ile birlikte 2017 yılı içerisinde asgari ücretin 1404 Türk Lirası’nın altına düşmeyeceğini dile getirdi.

Vergi ve prim borcu bulunan vatandaşların, yapılandırılma aşamasında hem peşin, hem de taksitli ödeme kolaylıkları sunduklarını hatırlatan Ağbal, Mayıs ayına kadar bu avantajlardan faydalanabileceğini dile getirdi. Taksit ile ödeme seçeneğinden faydalanan işletme sahiplerinin 2016 yılına ait Aralık ve 2017 yılına ait Ocak taksitlerini ödemeleri halinde Şubat, Mart ve Nisan aylarına ilişkin ödemelerin Mayıs ayı sonuna kadar erteleneceğini açıkladı. Yapılan bu ertelemeler için herhangi bir faiz işlemi yapılmayacağını açıklayan Ağbal, maliye kurumu olarak “kötü gün dostu” konseptini benimsediklerini dile getirdi.

Artık, problem ve fikirlerin sadece Ankara’da konuşulup görüşülmesi geleneğinden vazgeçileceğini ve meselelerin şehirlerde çözülmesi yoluna gidileceğini aktaran Ağbal, vergi sisteminde yer alan aksaklıkların düzeltileceği konusunda da bilgilendirme yaptı. Dolaylı temin edilen vergilerin azaltılacağının, dolaysız alınan direk vergilerin ise artırılacağının sinyallerini veren Ağbal, yeniden yapılandırma kanunu kapsamına girmek yerine, vergi borçlarını zamanında ödeyen işletmeler için de vergi indiriminin müjdesini verdi. Performanslı bir işletmenin iyi gününde vergilerini zamanında ödemesi halinde, aksaklık yaşaması ve bütçe olarak yorulmasının söz konusu olduğu dönemlerde de borç erteleme sisteminin kurulabileceği konusunda fikirler olduğunu dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.