Ana SayfaEkonomiAraçlara Çipli Takip Geliyor

Araçlara Çipli Takip Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından uzun süredir gündemde olan araçların çipli takibi konusundaki çalışmalarda son noktaya geliniyor. Terör ile mücadele ve kaçak akaryakıtın önüne geçmek için araçlara kimlik birimi uygulamasının detayları konusunda yeni bilgiler elde edildi.

Düşük Maliyetle Kontrol Edilecek

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre trafiğe tescilli taşıtlara plaka numaralarını da içeren çip olarak OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve HGS (Hızlı Geçiş Sistemi)’nde kullanılan etiket ve kartların kullanılması kararlaştırıldı. Uygulamanın bu şekilde yapılması ile 10 ile 15 lira arasında değişen çip ücreti yerine araçların camına yapıştırılan 2 ile 3 lira arasında değişen etiketler kullanılacak. Böylelikle sistem hem daha ekonomik hem de daha kolay işleyişe geçmiş olacak.

Farklı Ülkelerde de Kullanılıyor

Sistem hakkında açıklamada bulunan yetkililer, araçların camına yapıştırılan etiket ile takibi daha kolay yapılacak ve akaryakıt pompaları tarafından da okunabilecek. Böylelikle hem satılan akaryakıtların anlık takibi yapılabilecek ve kaçak akaryakıt satışının önüne geçilecek hem de terör olaylarının önüne geçilmesi kolaylaşacak.

Uygulama hakkında detaylı bilgi veren yetkili, bu uygulamanın sadece Türkiye’de değil Azerbaycan gibi farklı ülkelerde de geçerli olduğunu, zaman içerisinde dünya genelinde daha yoğun kullanılmasının beklendiğini söyledi.

Sistemin bozulması Mümkün Değil

Sistemde en kullanışlı yönün müdahale edilme olasılığının olmaması olduğunu belirten yetkili, ‘’ Sisteme el yordamı ile giriş imkânsız bu yüzden bozulması da mümkün görünmüyor. Araç plakası sisteme girildiği anda ne zaman nerden akaryakıt aldığı anında görülebilecek. Böylelikle terör eylemine karışan aracın takibi kolaylaşacak. Alış satış bilgileri anında GİB Bilgi İşlem Merkezi’ne ulaştırılacak. Sistemin bu işleyişi pek çok kötü olayın önüne geçmeyi sağlayacak’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.