Ana SayfaEkonomiDeutsche Bank’a 630 Milyon Dolarlık Ceza!

Deutsche Bank’a 630 Milyon Dolarlık Ceza!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Almanya’nın en köklü bankalarından olan Deutsche Bank kısa bir süre önce çalışanlara bonusların ödenememesi ile gündeme gelmişti. 2016 yılı bonuslarının sadece tepe yönetimindeki yüzde 10’luk kesime verileceğinin açıklanması ile batıyor mu sorularına muhatap olan banka şimdi de yüklü cezalar ile gündeme geliyor.

2008 yılında düşüşe geçen banka son cezalar ile nasıl toparlanacağı merak konusu haline geldi. Müşterilerinin ABD ve İngiltere’de kara para aklamaları yaşandığı için iki ülkeye toplamda 630 milyon dolar ceza verildi.

Deutsche Bank hakkında uzun süredir devam eden hukuksal süreç, İngiliz ve Amerikan mali birimleri arasında anlaşma yaşanması ile bir sonuca ulaştı.

Toplam 630 Milyon Dolar

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Deutsche Bank tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinin Mali Hizmetler Birimine 425 milyon dolarlık ödeme gerçekleştirecek. Banka’nın İngiltere’ye ödeyeceği toplam ceza tutarı ise 204,46 milyon dolar. ABD’de olduğu gibi İngiltere’de de ödeme Mali Davranış İdaresine yapılacak.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Deutsche Bank kesilen 630 milyon dolar cezayı ödediği taktirde ülkeler arasındaki hukuksal süreç tamamen tamamlanmış olacak.

Kara Para Aklandığı Tespit Edildi

Olayların bu kadar ceza ile sonuçlanmasında yapılan incelemeler sonucunda kara para aklanmasının kesinleşmesi oldu. İngiliz ve Amerikan mali birimleri yaptıkları soruşturma sonucunda, Deutsche Bank’ın Rusya’daki müşterileri tarafından Moskova’da ruble ile satın alınan hisse senetlerinin genel olarak aynı gün içerisinde aynı müşteriler bağlantılı şirketler aracılığı ile New York ve Londra’da Deutsche Bank üzerinden 10 milyar dolar kara para aklandığı tespit edildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.