Ana SayfaDiğer İş İlanlarıGümrük ve Ticaret Bakanlığı'na Personel Alım İş İlanı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na Personel Alım İş İlanı

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Merakla beklenen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personel alımlarının bugün itibariyle başladığı açıklandı. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından önceki dönemlerde yapılan açıklamalarda kamuya personel alımının gerçekleştirileceği yönünde müjde verilmişti. Bunun üzerine başvuru şartlarını ve tarihini bekleyen binlerce kişiye müjde verildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personel alımı başvurularının bugün itibariyle başladığı belirlendi. Konu hakkında yapılan çeşitli açıklamalar sonrasında ticaret bakanlığı bünyesine çeşitli alanlarda görev yapmak üzere ilk alım için toplam 74 personelin alınmasına karar verildi. Alım şartlarından en önemlisini KPSS puanı oluşturuluyor. 

Alımların nasıl yapılacağı, hangi alanda istihdam sağlanacağı ve ne şekilde eğitimlerin gerçekleştirileceği yönünde çeşitli açıklamalar yapılarak konu hakkında merak edilenlere bir açıklık getirilmesi planlandı. Alımların belirli iller üzerinden değil Türkiye genelindeki tüm illeri kapsaması bekleniyor. Toplam 74 personel alımı gerçekleştirilecek. Alımların ilk şartı olarak KPSS puanının baz alınması bekleniyor. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda bakanlığın resmi internet sayfası üzerinde gerekli başvuru şartlarının detaylı bir şekilde yayınlandığı belirtildi. Başvuru tarihinin ise 10 Şubat tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. Lisans, ön lisans ve orta öğretim mezunlarının 2016 yılında girmiş oldukları KPSS puanlarına bakılacak ve sınavdan 70 ve üzeri puan almış olmaları zorunlu tutulacak. 70 puan altında almış adayların başvuruları kabul edilmeyecek. Puan ortalamasını tutturmuş ve ardından başvurusunu elektronik ortamda eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmiş olan adayların sözlü sınava girmeleri bekleniyor. 24 Nisan ve 28 Nisan tarihleri arasında da sözlü mülakatların gerçekleştirilmesi bekleniyor. Sözlü sınavı da başarılı şekilde geçen adayların gerekli eğitimlerden geçerek bakanlık bünyesinde iş hayatına başlamaları sağlanacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.