Ana SayfaEkonomiTürkiye İnternet Bankacılığını Tercih Etti

Türkiye İnternet Bankacılığını Tercih Etti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Bankalar Birliği 2016 yılının son ayı itibariyle internet bankacılığı sistemine kayıtlı olan kullanıcı sayısını açıkladı. Buna göre Türkiye’de toplam 51 milyon 482 kişinin internet bankacılığı kullandığı tespit edildi.

Hazırlanan rapora göre 28 internet bankacılığı ve 18 mobil bankacılık servisi değerlendirildi. Bu sistemlere kayıtlı ve en az bir defa işlem yapmış 51 milyon 482 bin kişinin olduğu belirlendi.

Sadece 2016 yılında internet bankacılığı ya da mobil bankacılık hizmetinden yararlanan kişi sayısı ise 27 buçuk milyon kişiye ulaştı.

Ekim ile Aralık ayları dönemini kapsayan sürede 19 milyon kişi bu servislere girerek işlem yaptı. Bu rakam ise toplam kayıt sayısının % 37’lik bölümünü oluşturdu. Geçtiğimiz internet bankacılığına kayıt olan ve kullananların sayısı her geçen gün artarken, bu durum bizlere Türkiye’nin işlem yapmak için banka şubelerini yavaş yavaş terk ettiğini de gösterdi.

2016 yılının son üç ayında internet bankacılığı üzerinden gerçekleşen işlem tutarı ise bir trilyonu geçti. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada 149 milyon adet işlemin yapıldığı belirtildi. Bu da bir önceki yılın verileriyle karşılaştırıldığında 231 milyar liralık artış olduğunu gözler önüne serdi. İşlemlerde ise en çok havale, transfer ve EFT yapıldı.

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle mobil bankacılık kullanımı da artış sergiledi. 2016’nın son ayındaki toplam rakamlara göre 30,8 milyon kişi mobil bankacılık servislerinden yararlandı. Mobil bankacılığı en çok kullanan kent ise İstanbul oldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.