Ana SayfaEkonomiDüzenli Vergi Ödeyene İndirim Geliyor!

Düzenli Vergi Ödeyene İndirim Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vergi indiriminin yolda olduğu müjdesini veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılan çalışmalar sonucunda ocak ayı sonu itibari ile 15,1 milyar lira gibi rekor bir tahsilat yapıldığını vatandaşın yapılandırmaya yoğun talep gösterdiğini söyledi.

Sadık Vatandaşa İndirim Geliyor

Vergisini düzenli ödeyen ve geçmişe dönük vergisel yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren vatandaşlar için indirimin söz konusu olduğunu belirten Ağbal, henüz indirim oranının netleşmediğini ancak yüzde 5 oranında bu mükelleflere indirim yapılabileceğini, konu hakkında çalışmanın bakanlar Kurulu’na arz edileceğini sözlerine ekledi.

Vergisini Ödeyene Kolaylık

Vatandaşlara hizmetin öncelik olduğunu belirten Ağbal, vergi mükellefinin kazancından devletine ödemesi gereken tutarı ödediğini ve düzenli ödeyen mükelleflerin bir kolaylık istediklerini, bakanlık olarak bu kişileri haklı gördüklerini söyledi. Ağbal, vergisini süresinde ödeyen vatandaşın kolaylık sağlanmasını istemesinin doğru bir talep olduğunu ve bunun için çalışılacağını söyledi.

Düzenlemenin Kapsamı Net Değil

Ağbal, yapılacak indirimden faydalanacak mükelleflerin hangi kapsam dahil olduğunun henüz net olmadığını, bu konuda belirli bir standardın olması gerektiğini ancak çok büyük ölçekli kurumsal işletmeler, faaliyet türünün stratejik olarak ilerlediği finans sektöründe yer alan büyük işletmeler için bu uygulamanın yapılmasının şu an için ihtiyaç olmadığını belirtti.

Geçmişe Dönük Borç Olmamalı

Uygulamanın net kurallarının henüz belli olmadığının altını çizen Ağbal, mükelleflerde geçmişse dönük borç olmaması gerektiğini ancak bunun kaç yıl geçmişe bakılarak karar verileceğinin henüz netleşmediğini, ancak genel kuralın mükellefin indirimin yapılacağı dönem borcunun olmaması ve geçmişte de vergilerini düzenli ödeyen olması gerektiğini söyledi. Ağbal talebin yüzde 5 oranında olduğunu ancak konunun bakanlar Kurulu kararı sonrasında netleşeceğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.