Ana SayfaEkonomi1.5 Milyon Kişilik Yeni İstihdam Paketi Geliyor

1.5 Milyon Kişilik Yeni İstihdam Paketi Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma Bakanı tarafından yapılan son açıklamalara göre 1.5 milyon kişiyi etkileyecek yeni istihdam paketi için çalışmalara başlandığı belirtildi. 

Türkiye’de işsizliğin büyük bir sorun olduğu düşünüldüğü zaman bu anlamda yeni çalışmalar hükümet tarafından sürekli olarak destekleniyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen talimatlar sonrasında istihdam alanında yeni imkanları beraberinde getirecek paket çalışması için hazırlıklara başlandığı belirlendi. Bu durum karşısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu beklenen müjdeyi vererek 1 hafta içerisinde paket çalışmanın detaylarının kesinleşeceğini ve sonucunda kamuoyu ile paylaşımın gerçekleştirileceğini belirtti. 

Yeni istihdam paketinin hayata geçirilmesinde en önemli etkenin işsizlik rakamlarında meydana gelen yükselme ile ortaya çıktığı ve bunun ardından yeni istihdam çalışmalarını adeta zorunlu hale getirdiği belirtildi. Türkiye genelinde artan işsizlik oranları ile birlikte 1.5 milyon kişiyi istihdam etmeyi planlayan çalışmanın adeta can suyu niteliğinde olması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan çeşitli araştırmalar sonrasında 15 yaş ve üzerindeki işsizlik oranının gelişen ekonomi ve istihdam çalışmalarına rağmen arttığı ve bu yüzden büyük bir paketin hazırlanmasının zorunlu hale geldiği öğrenildi. Geçen yıldan arta kalan istihdam açığının bu yılki rakamlarla birleştirilerek yeniden hayata geçirilmesi bekleniyor. 

Son yıllarda yaşanan terör olayları, Rusya ile yaşanan uçak krizi ve darbe girişiminin ekonomide bazı aksaklıklara neden olmasından dolayı beklenildiği gibi bir etki sağlayamadığı, bu yüzden istihdam oranlarının düştüğü öğrenildi. Yapılacak çalışmanın hayata geçirilmesi ile birlikte yıl sonu işsizlik hedefinin yüzde 10 seviyelerine kadar düşürülmesi planlanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.