Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanı Naci Ağbal'dan Varlık Fonu İle İlgili Açıklamalar

Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan Varlık Fonu İle İlgili Açıklamalar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal varlık fonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ağbal katıldığı bir ekonomi programında Türk ekonomisiyle ilgili sorulara yanıt verdi. Son günlerde oldukça fazla tartışılan varlık fonuyla ilgili, bu fonun ikinci bir hazine olmadığını yalnızca yatırım amaçlı önem taşıdığını belirtti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal geçtiğimiz günlerde ekonomiye ilişkin soruları yanıtladı. Konuşmalarında dikkat çeken detaylar şöyle;

“Eylül ayı itibariyle bankacılık sistemiyle ilgili alınan kararlar ekonomiyi harekete geçirecek hamlelerden oluşuyor. Mesela beyaz eşyada indirme gittik ki birçok ekonomik sektör bu ana sektörden oldukça fazla etkilenmekte. Ülkemiz yılın üçüncü çeyreğinde ekonomide özellikle yukarı doğru gelişecek.”

Bu süreçte enflasyona dikkat çeken Ağbal; “Enflasyona özellikle dikkat etmemiz gereken süreçten geçmekteyiz bu süreçte ekonomi piyasasını harekete geçirecek ve alış verişi hızlandıracak geçici önlemler almamız gerek. Dolayısıyla faizsiz kredi ve kobilere destek vermekteyiz. 2017 yılı teşvik paketini açıkladık ve bu 2017 yatırımları için ciddi bir adımdır. İçinde bulunduğumuz yıl ekonomi anlamında patlama yaşayacağımız bir yıl olacaktır” dedi.

Konuşmalarında referanduma da değinen bakan, “referandum olsa da olmasa da ekonomiyi canlandırmak bizim öncelikli görevimizdir” diyerek bu konuda ki kararlılıklarının altını çizdi.

NEDEN VARLIK FONU?

Program içerisinde dikkat çeken bir diğer önemli konu da varlık fonuyla ilgili açıklamalarıydı.

Bu konuda Bakan Naci Ağbal Türkiye ekonomisini güçlendirmenin yolunun varlık fonuyla doğrudan ilgili olduğunu belirterek “ Devlet olarak sahip olduğumuz varlıkları harekete geçirmek ekonomik açıdan bir araç gibi kullanmak Türk ekonomisi için güzel bir adım olacaktır. Zaten dünyada bir çok ülke bu aracı kullanmakta neden bizim ülkemizde de kullanılmasın ki?” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini açıkça belirtti.

Varlık fonuyla ilgili olarak ayrıca; Türkiye Varlık Fonunun kuracağı şirketlerin vergiden muaf olacağını ancak şu an devredilen şirketlerin vergilerini ödemek zorunda olduğunu belirtti. Bu şirketler bünyesinde ki personel ve stratejik politikalarının aynen devam edeceği ve bir değişikliğe uğramayacağını belirten Ağbal, sözlerini 2017 de hiçbir vergi artışı olmayacağını belirterek tamamladı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.