Ana SayfaEkonomiBeyoğlu Eski Hareketli Günlerine Geri Dönüyor

Beyoğlu Eski Hareketli Günlerine Geri Dönüyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul’daki terör olayları kentteki tüm merkezleri olumsuz etkiledi. Durumdan Beyoğlu da nasibini aldı. İstanbul’un hem alış veriş hem de kültür alanında en önemli noktalarından olan Beyoğlu’ndaki mağazalar tek tek kapandı. 

Son birkaç aydır toparlanma sürecine girdiği belirtilen Beyoğlu’nun en kısa süre içinde eski hareketli günlerine geri dönmesi bekleniyor.

Beyoğlu’ndaki gelişmeleri ise Grand Pera Genel Müdürü İhsan Salar anlattı. Kültürel ve sanatsal etkinliklerin Beyoğlu için önemli olduğunu söyleyen Salar, “Bu süreçte bu etkinlikler Beyoğlu’nun toparlanma sürecini hız kazandıracak” dedi.

Geçen iki aylık süreçte ise Beyoğlu’nda bulunan Madame Tussauds Müzesi’ni yüz bin kadar ziyaretçinin gezdiği öğrenildi. Bu ziyaretçi sayısı toparlanma sürecinin başladığını gösterdi.

Son bir içerisinde istanbul’a yönelik terör saldırıları ziyaretçi sayısını etkidi. Düşen ziyaretçi sayısıyla birlikte tarihi cadde üzerindeki mağazalar, restoranlar ve eğlence mekanları kapısına kilit vurdu. Beyoğlu’nda eskiden kiralık mekan bulmak neredeyse imkansızken, cadde üzerinde birçok dükkan aylarca boş kaldı.

Aradan yaklaşık on ay kadar kısa bir süre geçmesine rağmen eski canlı günlerine geri dönmeye hazırlanan Beyoğlu, ziyaretçi sayısını da arttırmaya başladı.

Grand Pera Genel Müdürü İhsan Salar Beyoğlu’nun yıllık ziyaretçi sayısının beş yüz milyon civarında olduğunu açıkladı. “Fakat bu rakam 2016 yılından beklenmedik bir şekilde düşüş yaşadı” diyen Salar, yeni yıl hedeflerinin yirmi milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapmak olduğunu belirtti. Son aylarda Beyoğlu’na sanatsal yatırımların yapıldığının altını çizen Salar, “Bu yatırımlar Beyoğlu’ndaki tüm esnafı olumlu etkiliyor” da dedi. Görünen o ki Beyoğlu eski canlı ve hareketli günlerine en kısa zaman zarfında geri dönerek, İstanbul’un hem alış veriş hem sanat hem de eğlence merkezi olmaya devam edecek.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.