Ana SayfaEkonomiAltın Yatırımcısı Taktik Değiştirdi

Altın Yatırımcısı Taktik Değiştirdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Her geçen gün nasıl bir yol izleyeceği daha da karışık olan altın yatırımcıların farklı taktik izlemesine yol açtı. Yatırım olarak yastıkaltına çeyrek altın atmayı tercih eden yatırımcılar altın fiyatlarındaki dalgalanma sonucunda yastıkaltına atılan çeyreğin miktarını düşürüp onun yerine gram altın biriktirmeye başladı.

12 Ocak Zirveyi Gördü

Uzun süredir yükselişini sürdüren altın tarihi zirvesini 12 Ocak 2017 tarihinde görmüş ve o gün itibari ile altının gramı 151,63 liraya kadar yükselmişti. Altının fiyatında gerçekleşen bu yükseliş tüm zamanların rekoru olunca yatırımcıların yastıkaltı yatırımı çeyrek altına dur demeleri gerekti. Aynı dönemde çeyrek altının fiyatının 250 liraya dayanması yatırımcıya taktik değiştirtti.

Ekonomik Gerçekler Halkı Etkiliyor

Yatırımcının yön değiştirmesi hakkında açıklamada bulunan İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler, vatandaşın altının bu hareketliliğinden etkilendiğini, ekonomik gerçeklerin halkın alım gücünü etkilediği için farklı yolların tercih edilmesinin normal olduğunu söyledi. Gram altının şu an popüler olduğunu söyleyen İşler, ‘’ Altın yatırımcısı ekonomiden etkilendi. Geçen yıla kadar her ay yastıkaltına çeyrek altın atan yatırımcı dalgalı ekonomide yönünü gram altına çevirdi. Çeyrek fiyatı 250 lirayı geçince yatırımcı mecburen fiyatı daha uygun olan ve satışta sıkıntı çıkarmayan gram altını tercih ediyor’’ dedi.

Birikimi TL’de Yapıyorlar

Altın yatırımcısının ‘’Altın alınır mı yoksa satılır mı?’’ konusunda kafasının karışık olduğunu ve bu yüzden çekimser davrandığını söyleyen analistler, yatırımcının bu durumda birikimini Türk Lirasında tutarak piyasanın daha net hale gelmesini beklediklerini söylüyor.

Yatırımcının fiyatlar aşırı yüksekken satış yaptığını şimdide almak için düşmesini beklediğini belirten analistler, yükselişlerin düğün sezonunda devam edebileceğini ev bunun kısa vadeli alım satım fırsatları doğuracağını belirtiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.