Ana SayfaEkonomiFED'de Beklenmeyen İstifa

FED’de Beklenmeyen İstifa

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD Merkez Bankası (FED) yönetim kurul üyesi istifasını verdi.

FED yönetim kurulu üyeliği yapan Daniel Tarullo’nun görevinden istifa ettiği açıklandı. Tarullo’nun istifası Trump’ın regülasyonlarından hemen bir hafta sonrasında gelmesi manidar bulundu.

Daniel Tarullo 2008 yılında yaşanan finansal krizi sağlamlaştırmak için hazırlanan Wall Street Reformunun öncülerinden olup o dönemin ayrıca Feddin Denetim ve Regülasyon Komitesi Başkanlığına atanmıştı.

2008’ den bu yana görevini başarıyla yerine getiren Daniel Tarullo’nun görev süresi normal şartlarda 2022 yılı Ocak ayında dolacakken ABD yeni Başkanı Donald Trump’ın ülkede finansal açıdan regülasyonların gevşetilmesi doğrultusunda attığı adımlar Tarullo’nun görevi erken bırakmasına neden oldu. Resmi olarak Yönetim Kurulu Üyeliğine 2009 da başlayan Daniel Tarullo, yine resmi olarak görevinden 5 Nisan 2017 de ayrılmak üzere istifa etti.

Wall Street Reformunun çıkarılması döneminde Trump reformun büyük oranda iptal edilmesi içinde mücadeleler vermiş ve 3 Ocak’ta Bakanlık kararnamesi hazırlatmıştı.

FED BAŞKANI: “Onu Çok Özleyeceğiz”

Beklenmeyen istifanın ardından Fed çalışanları ve üst yönetim bu durumdan ne kadar üzüntü duyduklarını belirtti. FED Başkanı Janet Yellen: “ Tüm FED çalışanları ve ben Daniel Tarullo’nun üstün başarısı, uzmanlığı ve stratejik adımlarını çok özleyeceğiz” diyerek Amerika’nın finansal açıdan gerekli regülasyonların hazırlanmasında ki katkılarının yadsınamaz olduğunu belirtti.

BOŞALAN KOLTUKLAR KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR!

Tarullo’nun istifasının ardından yönetim kurulunda ki boş koltuk sayısı 3 e çıkacak. Bankanın boş kalan koltukları Trump’ın Nisan ayında belirleyeceği isimler doğrultusunda kalıcı oya sahip olmaları nedeniyle ciddi önem taşıyor.

FED Yönetim Kurulu mevcut üyeleri ABD’nın 44. Başkanı Barack OBAMA tarafından seçilen; Janet Yellen, Stanley Fischer,Jerome Powell, Lael Brainard ve Dainel Tarullo’dur.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.