Ana SayfaEkonomiHer Müşteriye Yüzde 10 İndirim Geliyor!

Her Müşteriye Yüzde 10 İndirim Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mobilya sektöründe KDV oranlarının indirilmesi sonucunda her müşteriye alışveriş sonrası indirim imkanı gelecek. 

Bir süredir ekonomide yaşanan çeşitli sıkıntıların üstesinden gelmek, ekonomiyi tekrar hareketlendirmek amacıyla hükümet tarafından çeşitli destekler verilmeye başladı. Bu destekler sonrasında beyaz eşya ÖTV oranlarının 30 Nisan tarihine kadar tamamen silinmesine karar verilmişti. Bu durumun kısa süre içerisinde satışları artırması, ekonomide hareketlilik sağlaması dikkatlerden kaçmadı. Ardından mobilya satışlarında da bir artışın söz konusu olması için KDV oranlarında çeşitli indirimler yapıldı. Daha önce yüzde 18 seviyelerinde olan indirimin bu sayede yüzde 8 seviyelerine kadar çekildiği açıklandı. 

KDV indirimlerinin henüz yeni yapılmasına rağmen piyasalarda hızlı bir şekilde etkisini göstermeye başlaması esnafın yüzünü güldürdü. Esnaf tarafından yapılan çeşitli açıklamaların ardından şimdiden satışlarda yüzde 30 oranına bir artışın yaşandığı belirlendi. KDV indirimi özellikle evini baştan düzmek isteyen çiftler ile yeni evlenecek çiftlere adeta can suyu olarak gelmeye başladı. Ürün satışlarında gerçekleşecek olan artış sonrasında mobilya sektörünün canlanması ve bu alanda üretimlerin artması nedeniyle istihdam oranlarının da belli bir oranda artması bekleniyor. 

Yapılacak olan KDV indiriminin üç ay ile sınırlı kalmaması ve bu durumun kalıcı hale getirilmesinin satışları da büyük oranlarda etkilemesi bekleniyor. Yapılan bu uygulamanın iç piyasayı rahatlatmak için yapıldığı göz önünde bulundurulduğu zaman en azından yıl sonuna kadar yapılması halinde bu durumun kolaylıkla gerçekleştirileceği konuşuluyor. Şimdiden etkisini gösteren indirimlere ek olarak esnaflar bu durumu dahada kızıştırmak için yüzde 10 indirim daha ilave ederek vatandaşların oldukça uygun fiyatlara mobilya almalarını sağlıyor. Vatandaşların bu fırsatı kaçırmamaları öneriliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.