Ana SayfaEkonomiAltında Düşüş Devam Ediyor

Altında Düşüş Devam Ediyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yatırımcının beklediği altın düşüşü devam ediyor. En düşük oranlara indiğinde almak için sırada olan altın yatırımcıları düşüşten memnun ancak bu düşüşün nereye kadar devam edeceğini kimse kestiremiyor. Dolar kampanyasının ardından altına olan yoğun ilgi zaman içerisinde etkisini kaybedince altın normal seyrine dönmeye başladı. Dolar kadar olmasa da yaşanan gelişmelerden ve açıklamalardan etkilenen altın, dün 6 hafta içerisindeki en düşük seviyesini gördü. Hafta başından beri etkili olan satış ağırlıklı seyrini devam ettiren altındaki bu düşüş 143 liraya kadar inmesini sağladı. Dün kapanışta altının gram fiyatı 143,8 lira olarak kayıtlara geçti.

Güne Sakin Başladı

Dün ki kapanışta 143,8 lira bandını gören gram altın, bugün açılışta 143 – 144, 2 bandı içerisinde işlem görmeye başladı. Sabah 09:50 itibari ile de 143,6 lira bandında dengelendi. Gram altında fiyat dengelenirken Kapalıçarşı’da çeyrek altın 235 liradan alıcı bulurken cumhuriyet altını ise 960 lirayı buluyor.

Altının Ons Fiyatı

Altının ons fiyatı ile geçen haftalardaki seyrini devam ettiriyor. Uluslararası piyasada da yatay seyri devam eden altının ons fiyatı şu dakikalarda 1,234 dolardan alıcı buluyor. Altının ons fiyatının şimdilik yatay seyirde olduğunu belirten analistler, ons fiyatının 1,230 dolar seviyesinin üzerine yerleşme isteğinin olduğunu, yeni bir yükseliş trendinden söz edebilmek için 1,235 dolar seviyesinin görülmesinin gerektiğini belirtiyor.

Fed Toplantısı Etkiler

Bu akşam Fed toplantı tutanaklarının açıklanacağını ve üyelerin ayrıştığı izlenimi ortaya çıkarsa altının ons fiyatındaki yükselişin 1,242 dolar seviyesine çıkabileceğini belirten analistler, ayrışma yoksa dolar endeksinin güçleneceğini ve ons fiyatında geri çekilmeler yaşanabileceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.