Ana SayfaEkonomiBakan’dan Hem Uyarı Hem Çağrı Geldi

Bakan’dan Hem Uyarı Hem Çağrı Geldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci sicil affını yasalaştırdıklarını belirterek kredi vermek istemeyen bankalara yaptırım uygulamaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca esnaflarada bu konuda çağrıda bulunan Tüfenkci, mağdur olan esnaflarımızın hemen bakanlığa ulaşmalarını istedi.

Bakan Bülent Tükenkci, sicil affı ile ilgili olarak düzenlemer yaptıklarını ve beyaz bir sayfa açmak istediklerini dile getirdi. Bu af getirilirken şikayetler olmasın ve bankalar kredi konusunda sıkıntı yaşamasın diye Bankalar Birliği ile ortak çalıştıklarını aktaran Tüfenkci, hala sicil affından yararlanmasına ve kredisi çıkmasına rağmen esnafımıza kredi vermek istemeyen bankaların bulunduğunu söyledi. Ve konuyla ilgili olarak esnaflarımızın bakanlığımıza şikayette bulunmasını istedi.

Bu konuda çok katı bir tavır sergilediklerinide aktaran Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,”Bankalar Birliği’nin istediği gibi bir yasa çıkarttık ve bize söz verildi biz nasıl onların istedikleri gibi bir yasa çıkarttıysak şimdi onlarda bu konuda sözlerinde durup kredileri verecekler aksi takdirde gerekli yaptırımlarla karşılaşacaklar” dedi.

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ÜRETİCİ İÇİN ÇALIŞMALAR VAR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, küçük ölçekli meyve ve sebze üreticilerini sözleşmeli üretim yapabilir hale getirmek için kooperatifler, üretici birlikleri veya büyük şirketleri devreye sokmayı planladıklarını da söyledi.

Pazar yerlerinede değinen Tüfenkci, Pazar yerlerinin daha kaliteli hale getirilmesi ve tüketicilerin daha uygun fiyatlarla ürün alabilmeleri içinde çalışmalar yapmakta olduklarını söyledi.

25 MİLYARLIK ÜRÜN ÇÖPE GİDİYOR

Yaş sebze ve meyvede yaşanan kayıp oranlarını en aza indirmek istediklerini belirten Bakan Tüfenkci, ülkemizde 100 milyar civarında meyve sebze ticaretinin olduğunu en az yüzde 25’inin fire olduğunu ve bununda 25 milyarı çöpe atmak anlamına geldiğini dile getirdi. Konuyla ilgili hedeflerinin fire oranını yüzde 10’lara düşürerek tüketiciye daha uygun fiyatlarda meyve sebze satılmasını sağlamak olduğunu açıkladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.