Ana SayfaSigortaSigortasızlara GSS Müjdesi!

Sigortasızlara GSS Müjdesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Genel Sağlık Sigortası hakkında yapılan son çalışmalara göre artık sigortasız olan kişilerinde bir anlamda 53 lira karşılığında prim ödeyerek hizmetlerden yararlanabilecekleri belirlendi. 

Genel Sağlık Sigortası yaptırmak sağlık hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde yararlanmak adına zorunlu bir hale getirildiği için bu anlamda çeşitli düzenlemeler yapılmıştı. Sigorta primlerinin ödenmesi konusunda geçtiğimiz aylarda her çalışanın maaşına göre prim sistemi belirlendiği için bu anlamda oldukça dikkat çekmiş ve çeşitli tartışmalara neden olmuştu. Bu tartışmaların ardından Genel Sağlık Sigortasının primleri hakkında yeni bir düzenlemenin yapıldığı açıklanmıştı. Primlerin sağlıklı bir şekilde ödenmesi için bir anlamda vatandaşların geçim testinden geçirilmeleri ve maaşlarının belirlenmesinin ardından net bir şekilde prim oranlarının belirlenmesi sağlanmıştı. 

Genel Sağlık Sigortası ödemeleri için uygulanan sistem yapılan itirazlar ve ortaya çıkan şikayetler sonrasında yeniden değerlendirildi. Bunun ardından Torba Yasa kanunu kapsamında yeni bir sayfa açılmasına karar verildi. Gelir testi yaptırmadan da artık herkesin adaletli bir ödeme sistemine başvurması gerekecek. Bu sistem ile birlikte artık vatandaşlar aylık olarak sadece 53 lira karşılığında Genel Sağlık Sigortası hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde yararlanabilecekler. Artık borçlanmaların olmadığı yeni bir sistem geliştirilecek. 

Bir önceki düzenlemelerde 25 yaşın altında bulunan öğrenci olan gençlerin prim borçları devlet tarafından silinerek yeni bir ödeme sistemi geliştirilmişti. Bunun ardından mezun olduktan sonrada iki yıl boyunca ücretsiz bir şekilde yararlanabilmeleri imkan tanınmıştı. Yeni sistemle birlikte artık sigortasız olanlarında aylık 53 lira karşılığında genel sağlık sigortası hizmetlerinden yararlanmaları için imkan tanınacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.