Ana SayfaEkonomiTürk Lirası Değer Kaybetti

Türk Lirası Değer Kaybetti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dolar/TL Kuru Yükseldi

Son dönemlerde Türkiye Merkez Bankası’nın uyguladığı örtülü faiz politikası ile düşüşe geçen Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde yükseldi ve bu haftaki kayıplarının bir kısmını sildi. Haftanın son işlem gününde değer kaybeden Türk Lirası, bu hafta Dolar karşısında sert bir yükseliş yaşarken bir önceki gün Dolar karşısında yüzde 11’e varan bir değer kazancı elde etmişti.

2017 yılına sert sıçrayışlarla başlayan Dolar/TL kuru yurtiçi faktörlerin ve yurtdışı eğilimlerin etkisi ile 3,94 seviyelerine kadar yükselerek tarihi rekora ulaşmıştı. Dolar’ın tarihi seviyeye yükselmesi ve ülkedeki enflasyonist eğilime müdahale etmek için TCMB’nin 200 baz puanlık örtülü faiz arttırması ve fonlama faizini 2 puan yükseltmesi ile Dolar/TL kuru gerileme evresine girmişti. Özellikle Dolar/TL kurundaki düşüş en çok bu hafta hissedildi.

Geçen haftayı 3,6275 seviyesinde tamamlayan ve bu hafta Ocak ayından buyana en düşük seviyesi olan 3,5560 seviyesine ulaşan Dolar/TL kuru gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine olan risk iştahının azalması ile haftanın son işlem gününde yükseldi.

Cuma günü sabah saatlerinde 3,5745 seviyesinde bulunan Dolar/TL kuru gün içerisinde yönünü yukarı çevirdi ve akşam saatlerinde 3,5880 seviyesine kadar yükseldi. Haftanın son işlem gününde azalan risk iştahının etkisi ile Dolar/TL kuru gece saatlerinde 3,6068 seviyesine kadar geriledi.

Haftanın son işlem gününde Türk Lirası, Euro karşısında da değer kaybetti. Cuma günü sabah saatlerinde 3,7797 seviyelerinde bulunan Euro/TL kuru akşam saatlerinde 3,7942 seviyesine yükselirken gece saatlerinde 3,8119 seviyesine kadar yükseldi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.