Ana SayfaEkonomiYunan Adalarına Kapıda Vize Yasağı Turizmi Vurur!

Yunan Adalarına Kapıda Vize Yasağı Turizmi Vurur!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yaz sezonu için hazırlıklarını başlatan ve 2016 yılının yaralarını sarmak isteyen turizm acente sahipleri Avrupa Birliği (AB)’den gelen kötü haber ile yıkıldı. Geçtiğimiz yıl hem ülkeye gelen turist sayısının az olması hem de vatandaşların yurt dışına çıkmak konusunda çekimser kalması ile zor bir turizm sezonu geçiren acente sahipleri 2017 yılı yaz dönemine dair hazırlıklarına erkenden başladı. Devletin de verdiği teşvikler ile iyi bir dönem geçireceğini düşünen sektör temsilcileri AB’nin açıkladığı kapıda vize yasağı ile ne yapacağını şaşırdı. Tüm planlarını ve seyahat organizasyonlarını mevcut sisteme göre yapan acenteler, yeni uygulamanın gündeme gelmesi ile büyük bir maddi kayıp ile karşı karşıya kaldı.

Yüzde 50 Yolcu Düşüşü Yaşanır

Acente sahipleri kapı vizesinin kaldırılması ile yüzde 50 oranında yolcu düşüşü yaşanabileceğini belirterek, Yunan makamlarının bu yolcu düşüşü problemini ortadan kaldırabilmeleri için bir an önce teknik ekip ve ekipmanların sayısını arttırması gerektiğini belirten yetkililer, sorunun çözülebilmesi için Shengen vizesi işlemlerinin çabuklaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Göçmenler Etkilemişti

Avrupa Birliği tarafından Yunanistan adalarında uygulanan kapıda vize uygulamasının kaldırılmasının yüzde 50 – 60 oranında düşüş sağlayacağının altını çizen sektör temsilcileri, daha önce Yunan adalarındaki göçmenler sebebi ile zaten sektörün darbe aldığını, üstüne bir de bu uygulamanın gelmesi ile daha zorlu bir döneme geçileceğini, sektörden ekmek yiyen çok fazla kişinin olduğunu, en azından Shengen vize işlemlerinin hızlandırılması gerektiğini belirtiyor.

Binlerce Türk Gördü

Kapıda vize uygulamasını çok cazip olduğunu ve bu sayede binlerce Türk vatandaşının Yunan adalarını görme fırsatını yakaladığını belirten sektör temsilcileri, bundan sonraki süreçte vatandaşların bu kadar yoğun ilgi gösteremeyeceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.