Ana SayfaEkonomiİkinci El Araca 10 Bin Kilometreye Kadar Garanti

İkinci El Araca 10 Bin Kilometreye Kadar Garanti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ticaret Bakanı 2. El Araçlara “Garanti” Dedi

İkinci el araç ticaretine yönelik yönetmelik taslağı hakkında bilgi veren Bakan Tüfenkçi, “10 bin kilometreye kadar olan araçların garanti kapsamında olmasını hedefliyoruz” dedi.

GARANTİ KAPSAMINA KİLOMETRE SINIRLAMASI GETİRİLECEK

Taslak üzerinde halen çalışmaların devam ettiğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı, “Düzenlemede sona geldik. Referandum ardından düzenleme yayımlanacak. Düzenlemeye göre ikinci el araçlar garanti kapsamında değerlendirilecek. Fakat garanti 10 kilometre olarak sınırlandırıldı” dedi.

Tüfenkçi bu düzenlemenin sektöre değer katacağını belirterek, “Piyasanın hareketlenmesi için bir çalışma yapılması şarttı. Bizlerde yapmış olduğumuz düzenlemeyle ikinci el araç piyasasının hareketleneceğini öngörüyoruz. İkinci el araç satın alacak vatandaşları korumaya yönelik bu düzenleme, sıfır araçlarda olduğu gibi garanti kapsamında satın alınacak” ifadelerini kullandı.

KİLOMETRE KONUSUNDA NET BİR SINIR YOK! AMA 10 BİN KİLOMETRE OLABİLİR

Garanti kapsamında kilometre konusunda net bir rakamda uzlaşılmadığını belirten Tüfenkçi, 10 bin kilometreye işaret etti. Bu durumda ikinci el araç garanti kapsamında arıza çıkartırsa, gerekli tamir masrafları satıcı tarafından karşılanacak. Bu durumda herkesin galerici olmasının önüne geçecek. Piyasada bu işi gerçekten benimseyen ve galericiliğe devam eden firmalar yeni düzenlemeden oldukça memnun oldu.

Bakan Tüfenkçi gümrükte bekletilen araçlar hakkında da açıklama yaptı. Yurtdışından sıfır diyerek ülkeye getirilen ve bakanlıkça ikinci el olduğu belirlenen araçların, Türkiye’nin ithalatında kayba neden olduğunu ifade etti.

Bakanlığın üzerinde çalıştığı taslakta bu konu hakkında da düzenlemenin söz konunu olduğunu açıklayan Bakan, “Araçları gümrükte bağlamak bizim de işimize gelmiyor. Bu araçlar ülke ekonomisine kayıp yaşatıyor. Davanın sonucu olumsuz yönde olursa bu araçlara öyle el koymaktayız” dedi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.