Ana SayfaGündemSGK Para Cezalarına Dikkat!

SGK Para Cezalarına Dikkat!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

SGK’da sigortalı primlerinin aylık hizmet bildirimlerinin yapılmaması ya da eksik beyanda bulunulması durumunda para cezalarının yeniden düzenlendiği açıklandı. 

SGK yapmış olduğu açıklamalar sonrasında para cezalarında yeni düzenlemelere gittiğini duyurdu. Bir süredir işverenler çalıştırmış oldukları işçilerin aylık hizmet bedellerini aylık olarak eksiksiz bir şekilde kuruma bildirmek zorunda oldukları için bu konuda önemli çalışmalar yapılmıştı. Ancak yapılan bazı düzenlemeler sonrasında bazı işverenlerin hizmet bedellerini kuruma belirlenen şekilde bildirmedikleri ya da tespit edilenlere göre eksik bildirim yaptıkları belirlendi. Bu durumun önüne geçebilmek amacıyla kurum tarafından bu şekilde eksik bildirim yapan işverenler hakkında tespit davaları açmaya başladı. 

Yapılan açıklamalar sonrasında işveren tarafından işçinin aylık prim ya da hizmet bedelinin kuruma bildirilmemiş olduğu tespit edildiği takdirde bu durumu çeşitli ilamlarla birlikte kanıtlayabilen işçilerin iş mahkemelerine başvurmaları halinde aylık kazanç toplamları ile birlikte prim ödeme gün sayıları dikkate alınmaktadır. Hizmet tespit davalarında yükümlü ve görevli olan mahkemenin iş mahkemeleri olduğu belirlendiği için bu konuda verilen kararların kesin sonuç verdiği açıklanmıştır. 

Mahkeme tarafından prim ödemelerinin ya da hizmet bedelinin eksik beyan edildiği ya da en kötü ihtimalle hiç beyan edilmediği öğrenilirse bu konuda yapılan tespit çalışmalarının ardından belgenin asıl olup olmadığına ya da ek nitelik taşıyıp taşımadığına bakılmaksızın para cezasının uygulanmasına karar verilecek. Bu durumun tespit edilmesinin ardından belgenin işveren tarafından düzenlenip düzenlenmediğinin dahi herhangi bir öneminin olmadığı ifade ediliyor. Durum tespitinin ardından aylık asgari ücretin iki katı olmak üzere bir idari para cezasının verilmesi kararlaştırıldı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.