Ana SayfaEkonomiTürk Lirasından Fitch'e Ağır Darbe

Türk Lirasından Fitch’e Ağır Darbe

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı tarafından yapılan son açıklamalara göre Türk lirasının olumlu gidişatının Fitch için ağır bir darbe olduğunu belirtti. 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli katılmış olduğu bir televizyon kanalında yapmış olduğu samimi açıklamalar için ilginç açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlarken özellikle en çok merak edilen Türk ekonomisinin gidişatı hakkındaki sorulara da bu şekilde yanıt verdi. Televizyon kanalında vermiş olduğu röportaj sonrasında ekonomi hakkında söylediği olumlu yaklaşımlar dikkatlerden kaçmadı. Özellikle piyasalarda orta ve küçük boyutlu işletmelerin büyümesini sağlamak için verilecek faizsiz kredi desteği hakkında konuşurken geçen yıl 15 bin KOBİ’nin bu destekten yararlanmış olduğunu belirtirken bu yıl bu rakamın 460 bin KOBİ olarak belirlenmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Söz konusu kredilerin toplam tutarının yapılan değerlendirmelerin ardından 10.8 milyar liraya kadar çıkacağı müjdesini verdi. Ardından Türk lirasının olumsuz gidişatının artık hangi yöne eğilim gösterdiği konusunda açıklamalar yaptı. Son zamanlarda dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu geri çekmesi hakkında göstermiş olduğu tavrın kabul edilemez ve anlam verilemez olduğunu iddia etti. 2008 krizinden sonra Türkiye’de beklenildiği gibi bir tahribatın yaşanmadığına dikkat çeken Canikli bu konuda büyük bir ilerlemenin olduğunu dile getirdi. 

Yapmış olduğu açıklamalarda ‘Fitch tarafından Türkiye’nin kredi notu anlam veremediğimiz bir şekilde düşürüldü. Türk lirasının bu durumda daha fazla değer kaybetmesi ve karşılığında doların yükselmesi bekleniyordu. Ancak aldığımız önlemler ve gayretler sonucunda beklenildiği gibi olmadı ve Türk lirası değer kazanırken dolar hızlı bir şekilde düşmeye devam ediyor’ ifadelerini kullandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.