Ana SayfaEkonomiKOSGEB Kredi Sonuçları Açıklandı!

KOSGEB Kredi Sonuçları Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı süreçte KOBİ’lerin rahat bir nefes alması için uygulanan kredi projesinde beklenen sona gelindi. KOSGEB tarafından verilecek olan 50 bin liralık sıfır faizli kredi başvuru sonuçları dün akşam saatlerin kurumun internet sayfası üzerinde duyuruldu. Pek çok esnafın merakla beklediği kredi başvuru sonuçları esnafın bir nebze olsun rahat bir nefes almasını sağlayacak.

İlk Süreçte 15 Bin Kişiye Çıkmıştı

Proje uygulanmaya başlandığında ülke genelinde 250 bin kişi 50 bin liralık sıfır faizli kredi için başvuruda bulunmuş ancak pek çok esnafın kredi şartları uygun olmadığı için başvuruları olumlu yanıtlanmamıştı. Yüzbinlerce insanın başvurduğu kredi sadece 15 bin kişiye çıkmış ve krediden yararlanamayan esnaflar çok sıkıntılı bir süreç geçirmişti.

Sicil Affı Sonrası

İlk başvuru sürecinde pek çok KOBİ’ye kredi çıkmamasının sebebi sicillerinde bulunan kötü algıydı. Torba yasa ile çıkan sicil affı sonrası vatandaşların kredi ile aralarındaki engel de kalkmış oldu. Yaşanan bu sicil affından sonra 50 bin liralık sıfır faizli krediye başvuru sayısı da oldukça arttı. Daha önce başvuru da bulunan ve kredi çıkmayan 230 bin kişinin tekrar başvurmasına gerek olmadığını belirten Bendevi Palandöken’in bu çağrısından sonra yeni başvuruda bulunan yüzbinlerce esnaf oldu.

Başbakan Açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve aynı zamanda KOSGEB’in internet sayfası üzerinden yapılan duyuruya göre 460 bin 167 işletmeye 50 bin liralık sıfır faizli kredi verilmesi kararı alındı. Vatandaşların internet üzerinden kredi çıkıp çıkmadığını öğrenebilecekleri gibi cep telefonlarına SMS ile bilgi de gönderildi. 50 bin liralık sıfır faizli kredi 3 yıllık vade de geri ödenecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.