Ana SayfaEkonomiTürkiye’de Rüzgâr Boşa Gidiyor!

Türkiye’de Rüzgâr Boşa Gidiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Coğrafi konum itibari ile hem güneş enerji sistemleri hem de rüzgâr enerji sistemleri açısından çok yüksek potansiyele sahip olan Türkiye her iki alanda da potansiyelinin çok altında enerji üretimi gerçekleştirebiliyor. Bursa’da gerçekleşen bir konferansta yaptığı konuşmada Türkiye’nin rüzgâr haritasını çıkardığını belirten Dünya Rüzgâr Enerji Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, 1989 yılında çıkarılan rüzgâr haritasına göre Türkiye’nin o dönemde 83 bin megavatlık rüzgâr enerjisi potansiyelinin olduğunu söyledi.

Ekonomiye Katkı Sağlar

Bu potansiyelin değerlendirilemediğini belirten Uyar, şu an ki kurulu rüzgâr enerjisi gücünün 1989 yılındaki sonuçlara göre düşük olduğunu belirten Uyar, fırsatın değerlendirilemediğini söyledi. Aynı süreçte Almanya’nın 8 bin megavat potansiyeli olduğunu ve şu an 60 bin megavatlık kurulu rüzgâr enerji sistemi olduğunu, Türkiye’nin ise 83 bin megavatlık potansiyelinin şu an sadece 6 bin megavatının değerlendirildiğini ve bunun çok düşük bir seviye olduğunu belirten Uyar, sahip olunan potansiyelin kullanılmasının ülke ekonomisine büyük katkılarının olacağını söyledi.

Rüzgâr Boşa Gidiyor

Türkiye’nin coğrafi konum itibari ile rüzgâr enerjisinde pek çok ülkeden daha önde olduğunu ancak değerlendirilmediği için çok büyük kaybediş yaşandığını belirten Uyar, yıllardır doğalgaz kullanıldığı için yenilenebilir enerjiye gerekli önemin gösterilmediğini söyledi. En ucuz enerjinin rüzgâr enerjisi olduğunu söyleyen Uyar, rüzgâr enerjisine yapılan her yatırımda petrole verilen para oranının düşmesini sağlayacağını, bu enerji kaynağı için kimse ile savaşmaya gerek kalmadığını bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’de rüzgâr boşa gidiyor diyen Uyar, şu an potansiyelin 150 bin megavat olduğunu ancak kullanılanın ise 6 bin megavat olduğunu, bu rakamında 25’te bir’e tekabül ettiğini ve çok düşük bir oran olduğu sözlerine ekledi.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.