Ana SayfaGündemYıllık İzin Müjdesi Verildi

Yıllık İzin Müjdesi Verildi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışanların yıllık izinleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından büyük bir müjde verdi. Kullanılmayan izinlerin parası alınmış olsa dahi izin hakları saklı tutulacak. 

Çalışma hayatında en önemli kıstaslardan birisi izin konusu olarak gündeme getirilmektedir. Yargıtay tarafından yapılan şikayetler ve başvurular üzerine izin konusunda bazı çalışmaların yapıldığı öğrenilmişti. Bu çalışmaların ardından emsal niteliğinde olacak yeni bir kararın verildiği açıklandı. Bu karar çerçevesinde artık çalışanların izin kullanmaları ve izin paraları hakkında birtakım önemli değişikliklere gidilmesine karar verildi. 

Çalışanların çalışma hayatının ardından farklı şirketlerde işe girmeleri ya da emekli olmalarına rağmen çalışmaya devam etmeleri önemli bir durum olarak değerlendiriliyor. Çalışma hayatı boyunca çalışanların ne kadar izin kullanacakları da önemli bir hesaplama yöntemi olarak tespit ediliyor. Aralıklı çalışmalarda ya da fasılalı çalışmalarda nasıl bir izin yönteminin kullanılacağı merak konusu haline gelirken yargıtay tarafından verilen karar sonrasında bu konu hakkında önemli bir düzenlemenin yapılmasına karar verildi. Bu durum uzun zamanlardan bu yana işçi ve işveren arasında çeşitli sorunlara yol açtığı için bu konu hakkında bir çalışmanın yapılması adeta zorunlu hale getirilmişti. 

Daha önceki dönemlerde işçinin yıllık izin kıdemi sıfırlandığı zaman yeniden çalışma hayatına girdiği zaman tasfiye edilmeyen süreler yıllık izin kıdemi üzerinden dikkate alınıyordu. Ancak tasfiye edilen süreler bu anlamda herhangi bir şekilde işleme alınmıyordu. Yapılan son düzenlemelerin ardından çalışma hayatı boyunca yıllık izin kullanmadan ücretinin ödenmesi halinde ilerleyen zamanlarda iş akdinin sona ermesi ile birlikte izinlerin ücretinin ödenmesine engel olmayacağı alınan karar sonrasında belirtildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.