Ana SayfaEkonomiGayrimenkul Sertifikası Geliyor

Gayrimenkul Sertifikası Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz yıl Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Gayrimenkul Sertifikası sonunda hayata geçirilecek. Hükümetin 2016 yılı eylem planı içerisinde bulunan geçtiğimiz yıl Resmî Gazete’ de yayımlanan ancak uzun süredir beklemede olan uygulama ile ilgili güzel haber sonunda geldi. Gayrimenkul Sertifikası uygulamasının Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde hayata geçirileceği konusunda açıklama yapıldı.

Gayrimenkul Sertifikası

Belirli bir gayrimenkul projesini gerçekleştirmeyi üstlenen firmalar tarafından, inşa edilen ya da edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanlarında değerlendirilmek için ihraç edilen menkul kıymetlerdir. Ellerinde yeterli sayıda gayrimenkul sertifikası olanlar sertifikada belirtilen tarihte inşa edilen gayrimenkuldün bağımsız bir bölümünü satın alabilecekleri gibi, gayrimenkul sertifikası ihraç edenler gerekli işlemleri yerine getirmedikleri taktirde ortaya çıkacak cezai şartları bir banka tarafından garanti etmek zorundadır. Yetkililer gayrimenkul Sertifikası hakkında detaylı bilgilerin 8 martta düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Detaylar Toplantıda

TOKİ öncülüğünde hayata geçirilecek Gayrimenkul Sertifikası ile ilgili detaylar, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Vakıf Yatırım Genel Müdürü Kemal Şahin ve Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ın katılımı iler gerçekleştirilecek basın toplantısında açıklanacak.

Sektörde Hareketlilik Yaşanacak

Yapılacak Gayrimenkul Sertifikası uygulaması ile sektörde hareketlilik yaşanacağını söyleyen Turan, uygulama ile sektördeki küçük yatırımcıların da önünün açılacağını, bu sayede sektöre yeni bir enstrümanın katılacağını ve bundan sonraki yapılan çalışmalara örnek teşkil edeceğini söyledi. Turan, uygulama hakkındaki en net bilgilerin 8 Mart Çarşamba günü ilgili tüm tarafların katılımı ile gerçekleşecek toplantı ile alınabileceğini sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.