Ana SayfaEkonomiİnternette Satılan Çakma Grip Çaylarına Dikkat

İnternette Satılan Çakma Grip Çaylarına Dikkat

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sahte Sağlık Ürünlerini Satan Sitelere Ceza Yağdı

Sağlık Bakanlığı internetteki sağlık ürünlerini mercek altına aldı. Yapılan incelemelerde sahte olan ürünler tespit edildi. Bu kapsamda yer alan ürünlere toplamda sekiz milyon 700 bin liralık para cezası verildi. Sağlık ürünleri içerisinde en fazla ceza kesilen ürün ise grip çayları olarak kaydedildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu sahte sağlık ürünlerini kayıt altına aldı. Geçen yıl yapılan incelemelerle sahte olduğu belirlenen ve internet kanalıyla satılan ürünlere bakanlık para cezası ve siteyi erişime kapatma gibi yaptırımlar uyguladı.

Bu kapsamda sağlık beyanı verilen ilaçların internetten satıldığı görüldü. Satış yapan beş bin 56 adet site devre dışı bırakıldı. Toplamda dört bin 590 adet site ise vatandaşları kandıran tanıtım çalışmaları nedeniyle mercek altına alındı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na şikayet edilen bu sitelere yönelik denetimler uygulandı. Vatandaşları kandıran toplam 138 adet site ise savcılığa şikâyet edildi. söz konusu siteler içerisinde hem kurumsal hem de şahıs siteleri bulunmaktaydı.

Sağlık takviye ürünü ismiyle satışa çıkan ürünler arasında grip çayları, boğaz pastilleri, kilo vermeye yardımcı ürünler ve cinsel performansı arttıran ürünler ceza kesilen kalemlerin başında geldi.

Bakanlık yaptığı denetimlerle bu ve bunun gibi sahte ürün satışı yapan sitelere 2016 yılında toplamda sekiz milyon 700 bin liralık ceza kesti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre internetten satışı yapılan bu ürünlere yönelik denetimler 2017 yılında artarak devam edecek.

Bu rakam 2015 yılında ise iki milyon 410 bin lira seviyesinde gerçekleşmişti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.