Ana SayfaEkonomiTürkiye Dünyada 23. Sırada

Türkiye Dünyada 23. Sırada

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Coğrafi konum itibari ile rüzgâr enerjisi ve güneş enerjisi üretim sistemleri için çok uygun olan Türkiye’de yapılan çalışmalar sonucunda dünya sıralamasında yükselme kaydedildi. Dünya Bankası tarafından bu yıl ilk defa yayımlanan Sürdürülebilir Enerji için Mevzuat Göstergeleri raporlamasına göre Türkiye sürdürülebilir enerjide dünya ortalamasının üzerinde yer alıyor. Geçen yıl ülke genelinde enerjiye erişim, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında gösterilen başarılar sayesinde dünya sıralamasında 23.  Sırada yer aldı.

111 Ülke Arasında

Raporlamadan alınan bilgilere göre Türkiye enerjiye erişim, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında yapılan çalışmalar sonucunda 111 ülke arasında büyük başarı göstererek 23. Sırada yer almayı başardı. Raporlamadan alınan diğer bir bilgiye göre ise dünyada tüketilen enerjinin yüzde 90’ı raporlamada geçen bu 111 ülkede üretiliyor.

Yapılan Yatırımlar Sonuç Verdi

Dünya Bankası tarafından yapılan raporlamaya göre ülkeler sürdürülebilir enerji sıralaması, enerji verimliliği, enerji erişimi ve yenilenebilir enerji alanındaki gelişimleri baz alınarak değerlendirildi. Geçtiğimiz yıllarda rüzgâr enerjisi ve güneş enerji santralleri alanlarında yapılan yatırımlar Türkiye’nin dünya sıralamasında ilerlemesini sağladı.

Enerji Verimliliği Derecelendirme

Raporlamadan elde edilen bilgilere göre Türkiye’nin sıralamada yükselmesinde binalarda hayata geçirilen enerji verimliliği uygulamalarının, beyaz eşyalarda uygulamaya geçilen enerji verimliliği derecelendirme sisteminin, ulusal eylem planı çalışmalarının ve uyguladığı teşviklerin enerji verimliliği alanında dünyada başarılı ülkeler arasında bulunmasında çok etkili oldu.

Enerji Zengini Ülkeler Geride Kaldı

Geçen yılki raporlamaya göre Türkiye sürdürülebilir enerji sıralamasında İran, Katar, Rusya gibi enerji zengini ülkeleri geride bırakmayı başararak elde ettiği 79 puan ile 23. Sırada yer almayı başardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.