Ana SayfaEkonomiMigros 2017’de 120 Mağaza Açacak

Migros 2017’de 120 Mağaza Açacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016’da Giderler 293 Milyonluk Zarara Yol Açtı

Migros 2016 yılına dair verileri açıkladı. buna göre Migros’un konsolide satış miktarı 2016 yılında artış kaydetti. Giderlerin yükselmesi ise 2016’da net zararın 293 milyon lirayı bulmasına neden oldu.

Migros yaptığı açıklamada konsolide satışlarının 2015 yılına oranla yüzde 17,8’lik artış kaydederek 11,59 milyara ulaştığını açıkladı.

Migros A.Ş.’nin geçen yıl büyüme oranıysa yüzde 19,7 olarak hayata geçti. 2016 yılındaki büyüme oranı, 2016’nın dördüncü çeyreğinde yüzde 22,9’luk oranlara kadar yükseldi.

201 yılında Migros pazardaki payını da arttırdı. Geçen yıl şirketin konsolide brüt kârı yüzde 17,3 oranında arttı. Bu da brüt kârın yaklaşık üç milyar olmasını sağladı.

Migros’un brüt kâr marjının 2015 yılıyla hemen hemen aynı seviyede olduğu kaydedildi. Bu da yüzde 26,8’lik oranda gerçekleşti. 2016 yılında şirket yönetimi çalışan giderleriyle kira bedellerindeki artış karşısında yerinde kararlar alarak dengeyi sağladı.

Migros açıklamasında kur farkından doğan maliyetlere ve bir defaya mahsus yapılan giderler sebebiyle şirketin geçen sene 293 milyon liralık zararla karşı karşıya kaldığını bildirdi.

2017’de 120-150 mağaza açılışı hedefleniyor

Migros bu ayın ilk günlerinde KİPA’nın yüzde 95,5 oranındaki hisselerini satın almıştı. Şirket için oldukça önemli bir yatırım olan KİPA hisselerinin orta vadede kendini göstermesi bekleniyor. Şirketin büyümesine ciddi katkı sağlayacak bu yatırım, hem direk satışları hem de online satış miktarını arttıracak.

Şirketin 2017’deki büyüme hedefinde en az 120 yeni mağazanın olduğu öğrenildi. Şirketin on ay için öngördüğü büyüme oranı ise yüzde 30 ile 35 olarak kaydedildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.