Ana SayfaEkonomiIntel, İsrailli Mobileye’i Satın Alıyor

Intel, İsrailli Mobileye’i Satın Alıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Intel, 15 Milyon Dolarlık Anlaşmanın Eşiğinde!

Gündeme ABD merkezli Intel’in otomobil ve teknoloji şirketi Mobileye ile anlaştığı düştü. Otonom otomobil teknolojisini kaçırmak istemeyen Intel’in Mobileye ile 15 milyon dolara anlaştığı kaydedildi. Satın alma hakkında henüz resmi ağızlardan bir açıklama yapılmadı. Alınan bilgilere göre iki dev şirkette satın alma işlemi ardından resmi açıklama yapacak.

Otonom otomobil teknolojisi alanında dünyanın en iyisi olmayı hedefleyen Intel, geçmişte yaptığı hataları tekrarlamamaya kararlı görünüyor.

Intel bilgisayar işlemcisi konusunda 1990 senelerinde pazara hakim konumda yer alıyordu. Fakat şirket yönetim anlayışından dolayı mobilde yaşanan gelişmeleri kaçırmış, bu alanda kendini gösterememişti. İşte bu durumdan dersini alan Intel, otonom otomobil döneminin başında harekete geçti. Pazardaki gücü eline almak isteyen şirket İsrail merkezli Mobileye için kolları sıvadı.

SEKTÖRÜN LİDERİ OLMAYI HEDEFLİYOR

Teknolojide lider konumda yer alan İsrail merkezli Mobileye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Arama motoru ve otomotiv sektörü ise en dikkat çeken alanlar arasında yerini alıyor. Şirket bu alanlara teknoloji sunuyor. Otonom sürüş teknolojilerini Mercedes ve Volkswagen gibi en çok tercih edilen markalar Mobileye’ın teknolojisini kullanıyor. Bu kapsamda sektörde en çok kullanılan otonom sürüş sensörleri Mobileye’ın olarak gösteriliyor.

Satın alma sonrasında tüm bu pazara ve teknolojiye sahip olacak Intel önemli bir girişimin eşiğinde olarak gösteriliyor. Mobileye’ın satın alınması Intel’e tüm bu alanlarda geniş bir hareket kabiliyeti vaat ediyor.

Teknoloji devi Mobileye’ın borsa değeri anlık olarak 10 milyar dolardan fazla ediyor. Fakat Intel’in şirketi satın alma konusundaki ısrarı bu rakamın yüzde elli fazlası olarak kaydedilmesine neden oldu. Şirketin satış miktarı resmi olmayan rakamlara göre 15 milyon dolar şeklinde ifade edildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.