Ana SayfaEkonomiHSBC’de Bir İlk! Başkanlığa Mark Tucker Atandı

HSBC’de Bir İlk! Başkanlığa Mark Tucker Atandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

HSBC, İlk Defa Banka Dışından Bir Atama Yaptı

HSBC yönetim kurulu başkanı Douglas Fint 2017’de başkanlık görevinden ayrılacaktı. Bankanın geleneği, başkanlık görevini bankada görevli olan bir kişiye devretmekti. Fakat bu defa bu gelenek yok sayılarak banka dışından bir kişi bankanın başkanlık koltuğuna getirildi. Buna göre koltuğa sigorta şirketi AIA Group yönetiminin başında bulunan isim getirildi. Mark Tucker HSBC’nin Yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

HSBC atama ardından Mark Tucker’ın HSBC’nin Yeni Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu açıkladı. Açıklamada yeni başkanın görevine 1 Eylül 2017’de başlayacağı bildirildi. Atama açıklaması sonrasında yeni başkan sessizliğini korudu.

İngiltere’nin en prestijli bankaları arasında gösterilen HSBC, yeni başkanına senelik 1,83 milyon dolar maaş verecek. Mark Tucker’ın sigorta şirketindeki senelik kazancı ise yaklaşık bir buçuk milyon dolar seviyesinde denildi.

HSBC son birkaç yıl içerisinde kırk bin kadar personelinin banka ile ilişkisine son vermişti. Pazardaki payını attırarak yıllık kâr oranını yükseltmeyi hedefleyen banka, birçok taşınmazını da satmıştı. Bu varlıklar arasında bankanın Brezilya’daki varlıkları da yer almıştı.

2016 yılında HSBC senelik vergi öncesindeki kârı yüzde 62’lik oranda düşüş yaşamıştı. Bu düşüş sonrasında bankanın vergi öncesindeki kârının yeni milyar 100 milyon dolar olduğu kaydedilmişti.

İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı sonrasında sterlinde ciddi düşüş kaydedilmişti. Bu düşüş ardından banka Brezilya’daki iş ortağını satmıştı. Banka yaptığı açıklamada bu edenlere işaret ederek, satışın gerçekleşmesinde sterlindeki düşüşün önemli bir faktör olduğunu belirtmişti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.