Ana SayfaEkonomiGlobal Yatırım 245 Milyon TL’ye Hisse Satacak

Global Yatırım 245 Milyon TL’ye Hisse Satacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yüzde 34,1’lik Hisseden 245 Milyon TL Kazanacak

Global Yatırım Holding 245 milyon TL’ye hisse satışı yapacağını açıkladı. Söz konusu tutarın yüzde 34,1 oranındaki hisseyi kapsadığı belirtildi. Bu hisseler ise F.A.B. Partners LP’ye satılacak.

Gerek yurt içinde gerek yurt dışında altı limanı işletme hakkına sahip olan Holding, sermayesini bedelli yüz milyon lira yükseltme kararı da aldı. Bu kararla birlikte söz konusu hisselerin satışının F.A.B. Partners LP’ye yapılmasına da karar verildi.

Global Yatırım Holding’in borsada hisse satışı dün 2,68 TL’yi gördü. Bu rakamda yüzde 8,6 oranında ıskontoya işaret etti.

Global Yatırım Holding toplantı sonrasında alınan kararları Kamuyu Aydınlatma Platformuna iletti. Holding toplantıda sermaye arttırma kararı dahilinde yasal izinler için SPK’ya başvuru yapmaya hazırlanıyor. Sermaye artırımı için alınan karar sonrasında Holdingin sermayesi yüzde 51,7’lik artış kaydedecek. Toplam sermaye miktarı ise 293 buçuk milyona çıkacak. F.A.B. Partners’a ait olacak Holding payı ise yüzde 34,1 oranında hayata geçirilecek.

Türkiye’de 3 Liman İşletiyor

Holding 1990 senesinde faaliyetlerine başladı. Global Yatırım Holding liman işletmeciliğinde yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterirken, son zamanlardaki girişimleriyle dikkatleri üzerine topladı.

Global Yatırım Holding yurt içinde Ege Ports, Port Akdeniz ve Bodrum Yolcu Limanı’nın işletmeciliğini yapıyor. Yurt dışında işlettiği limanlar ise Barselona Limanı, Port of Adria ve Lizbon Yolcu Terminalinden oluşuyor.

Bunların yanı sıra Global Yatırım Holding LPG gaz satışında ve dağıtımında, enerji verimliliği alanında, doğa dostu enerji üretiminde, madencilik alanlarında, iş merkezi proje gelişim ve işletilmesi gibi alanlarda da kendini gösteriyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.