Ana SayfaEkonomiABD Hisseleri Değer Kazandı

ABD Hisseleri Değer Kazandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD Hisse Senetleri Değer Kazandı

Hafta başından buyana negatif bir seyir izleyen ABD hisse senetleri piyasaları haftanın üçüncü işlem gününde Fed toplantısından sonra 2017 yılında 3 faiz artışı olacağı beklentisinin değişmemesinin etkisi ile değer kazandı. ABD hisse senedi piyasalarının değer kazanmasında Petrol ve Gaz, Hammadde ve Kamu Hizmetleri sektörlerindeki hisse senetlerinin değer kazanması etkili oldu.

ABD hisse senetleri piyasasının yakından takip edilen gösterge endeksi Dow Jones haftanın üçüncü işlem gününe çok kısa süreli bir düşüşle başladı ve gün içerisinde kademeli bir yükseliş eğilimi gösterdi. Dow Jones Endeksi haftanın üçüncü işlem gününde en yüksek 20.977,47 puanı görürken en düşük 20.859,60 puanı gördü. ABD’nin büyük şirketlerinin hisse senetlerini kapsayan Dow Jones Endeksi haftanın üçüncü işlem gününü bir önceki güne göre yüzde 0,54 artışla 20.950,10 puanda tamamladı.

ABD sermeye piyasalarının geniş kapsamlı ve yakından takip edilen gösterge endeksi S&P 500 haftanın üçüncü işlem gününde Fed faiz kararının etkisi ile yükselirken gün içerisinde en yüksek 2.390,01 puanı ve en düşük 2.368,94 puanı gördü. ABD hisselerinin büyük bir çoğunluğunu kapsayan S&P 500 Endeksi haftanın üçüncü işlem gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,84 artışla 2.385,26 puanda tamamladı.

New York Borsası’nda 2766 hisse senedi haftanın üçüncü işlem gününü değer kazancı ile tamamlarken haftanın üçüncü işlem gününde 475 hisse senedi değer kaybetti ve 26 adet hissenin değerinde değişme olmadı.

NASDAQ Borsası’nda ise 1697 hisse senedi Çarşamba gününü yükselişle tamamlarken 822 hisse senedi Çarşamba günü değer kaybetti ve 108 adet hissenin değerinde değişme olmadı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.