Ana SayfaEkonomiEnerji ve Madencilikte Teşvik

Enerji ve Madencilikte Teşvik

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde gerçekleştirilen ekonomik kalkınma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Milli istihdam seferberliği, ihracat alanında yapılan teşviklerin yanı sıra enerji ve madencilik alanında yapılan teşviklerde son günlerde oldukça dikkat çekici hale geldi. Ekonomi bakanlığı tarafından açıklanan ay sonu verilerine göre 2017 yılının şubat ayında madencilik ve enerji sektörlerinde faaliyet gösterecek olan 170 proje için teşvik belgesi düzenlendi. Bakanlık verilerine göre şubat ayında hizmet, imalat, tarım, enerji ve madencilik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin 466 yatırımı alanlarında teşvik belgesi alma hakkı kazanarak belgelerine kavuştu.

Yeni Yatırımlar Çoğunlukta

Bakanlık tarafından açıklanan bilgilere göre teşvik belgesi verilen projelerin hemen hepsi yeni yatırımlardan oluşuyor. Şubat ayında enerji ve madencilik sektörlerinde faaliyet göstermek için düzenlenen 170 projeye yatırım teşvik belgesi verildiğini belirten yetkililer, belge alan projelerin sabit yatırım tutarının toplam 1 milyar 585 milyon lira civarında olduğunu, enerji ve madencilik alanındaki yatırımlar için düzenlenen toplam 170 teşvik belgesinin 163 adetinin tamamen yeni yatırımlar için düzenlendiğini ve bunun ekonomi alanında büyük sıçrayışlara sebep olacağını söylüyorlar.

Yatırımlar İstihdam Sağlayacak

Yapılan yatırımlar sonrası ekonomide hareketlilik olmasının yanı sıra istihdam alanında da hareketliliğe sebep olacağını belirten yetkililer, yatırımların gerçekleştirilmesi sonucunda enerji ve madencilik sektöründe 643 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. söz konusu yatırımlar içerisinde sabit yatırım tutarı en yüksek olan projenin 236 milyon lira ile İskenderun Enerji Üretim ve Ticaret AŞ’ye ait Termik Santral Azotoksit Giderim Ünitesi yatırımı olduğunu belirten yetkililer, bu projenin dışındaki istihraç ve işleme yatırımı ile gündeme gelen TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 167 milyon liralık yatırımı olduğunu, Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim AŞ’nin 612 megavatlık termik santral modernizasyon yatırımının ise 128 milyon lira olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.