Ana SayfaEkonomiDünyanın En Büyük 20. Elmasına Paha Biçilemiyor

Dünyanın En Büyük 20. Elmasına Paha Biçilemiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dev Elmas Görenleri Büyüledi

Dünyanın en büyük 20. elmas kütlesi Sierra Leone topraklarında bulunmayı bekliyormuş. Batı Afrika’da yer alan Sierra Leone’de bulunan dev elmas görenleri mest etti.

Sierra Leone zengin elmas yataklarına sahip olarak bilinse de, bölgede bu büyüklüğe sahip bir yontulmamış bir elmas bu güne kadar hiç görülmemişti. Dünyanın yontulmamış en büyük 20. elması unvanını alan Sierra Leone’de bulunan bu paha biçilemez elmas bir papaz tarafından bulundu. Sierra Leone’nin Kono ilçesinde topraktan çıkarılan elmasın 706 karat olduğu ifade edildi.

Dünyanın en büyük yirminci elması olarak kayıtlara geçtiği öğrenilen elmasın değeri ise dudak uçuklatacak bir miktarda! Uzmanlar elmasın değerinin beş milyon dolar seviyesinde olduğunu belirtirken, elması görenler gözlerini bu değerli taştan alamıyor.

DEVLET BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Sierra Leone’de bulunarak yetkililere teslim edilen elmas ülke gündemine oturdu. Devlet Başkanlığı elması bularak yetkilere haber veren kişiye ve bölge halkına teşekkür etti. Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma tarafından teşekkür konuşmasında, “Bu dev elması kaçak olarak ülkemizden çıkarmayan kişilere ve özellikle bölge yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yetkililere teslim edilen dünyanın en büyük elmasının başkente getirildiği öğrenildi. Ülkenin başkenti olan Freetown’da saklandığı ifade edilen elmasın ne yapılacağı hakkında bir açıklama yapılmadı. şimdilik ülkenin Merkez Bankası kasasına konduğu açıklandı.

Ülkede daha öncede büyük boyutlara sahip elmaslar bulunmuştu. Sierre Leone sınırlarında bulunan en büyük yontulmamış elmas ise 969 karat idi. Bu elmas ise 1972 yılında bulunmuştu. Sierra Leone Yıldızı olarak adlandırılan elmas öncesinde ise ülkede 3106 karatlık bir elmas çıkarılmıştı. Bu elmas ise Cullinan Elması olarak adlandırılmıştı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.