Ana SayfaEkonomiEkonomi Bakanı: ‘Rusya’ya İhracatta 450 Milyon Dolarlık Bölüm Yasaklı’

Ekonomi Bakanı: ‘Rusya’ya İhracatta 450 Milyon Dolarlık Bölüm Yasaklı’

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Rusya’nın Taze Sebzeye Uyguladığı Yasağı Değerlendirdi

Türkiye’nin taze sebze ihracatında en önemli pazarları arasında yer alan Rusya’da kısıtlamalar halen devam ediyor. Yaklaşık bir yıldır uygulanmakta olan kısıtlamalar, ülkeye yapılan ihracatın 450 milyon dolarlık bölümünü oluşturuyor.

Ekonomi Bakanı Rusya ile ihracatı değerlendiren açıklamasında bu noktaya dikkat çekti. “Rusya’ya ihracatımız yıllık bazda yaklaşık 700 milyon dolar seviyesinde gerçekleşiyor. Fakat bu miktarın yaklaşık 450 milyon dolarlık bölümüne yasak uygulanıyor” dedi.

Bakan Nihat Zeybekci açıklamasında, bu kapsamda ciddi bir baskı altında olduklarını ifade etti. Tarım sektörünün çarkları ve ihracatçı birlikleri tarafından baskı altında olduklarını kaydeden Zeybekci, Dahilde İşleme İzin Belgesi noktasında yaşadıkları sorunları dile getirdi. Nihat Zeybekci buna göre Rusya’dan belge ile yapılan tarım ürünü ithalatını ise bir milyar 830 milyon dolarak olarak açıkladı.

Söz konusu ithalatın hayata geçmesiyle ihracatçılar Bakan Nihat Zeybekci’ye tepki verdi. Dahilde İşleme İzniyle ülkeden ürün almak istemediklerini Bakana bildiren ihracatçılar, kararlılıklarını göstermiş oldu.

Ekonomi Bakanı bu gelişmelerden sonra Rusya’nın kısıtlamaları ve yasakları bir an önce kaldırmasına işaret etti. “Türk ihracatçılar konuyla ilgili kararlı olduklarını bu şekilde gösterdi. Bu Rusya açısından önemli bir mesaj. Verilen tepki ardından sorunların çözümü için Rusya daha hızlı hareket etmeli. Temennimiz bu yönde” şeklinde konuştu.  

Bakan Nihat Zeybekci konuşmasında yasaklamalarla ve kısıtlamalarla kimsenin kazanamayacağının da altını çizdi. Bu durumda iki ülkede kaybediyor. Önemli olan kazanmak mı yoksa kaybetmek mi? İkisinden birini tercih etmek zorundalar. Bizler Türkiye tarafı olarak bu konuda aklımızı kullanmayı tercih edeceğiz” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.