Ana SayfaSigortaTrafik Sigortasında Yüzde 30 İndirim!

Trafik Sigortasında Yüzde 30 İndirim!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması başladığında son 3 aylık zaman dilimi içerisinde trafik sigortasını yüksek fiyattan yaptıran tüketicilerin mağduriyetinin giderilebileceğini belirten Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Sigorta Komisyonu Başkanı Taner Çağatay, tüketicilerin bu uygulamada ödediği fazla ücretten geri dönmek için poliçesini iptal ettirebileceğini ve yeni fiyat üzerinden yaklaşık olarak yüzde 30 oranında indirimli fiyattan yeniden trafik sigortası yaptırabileceğini söyledi.

Bakan Şimşek Açıkladı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada Hazine Müsteşarlığınca zorunlu trafik sigortası ücretlerinin makul fiyatlara düşmemesi nedeni ile tavan fiyat uygulaması kararı alındığını ancak yeni bir uygulamaya gidileceğini söylemişti. Şimşek’in konuşmasında belirttiğine göre trafikteki otomobillerin trafik sigorta primlerinde yüzde 30’lara varan bir indirim uygulanırken, trafiğe yeni çıkacak araçlar için ise yüzde 40 oranında indirim uygulanacak.

Milyonlarca Sürücüyü İlgilendiriyor

Primlerde 2 yıl önce yüzde 300’lere varan artışların yaşandığını ve tüketicilerin bu durumdan çok şikayetçi olduğunu belirten Çağatay, Hazine Müsteşarlığın gösterdiği duyarlılık ve çözüm arayışının 20 milyon sürücüyü ilgilendirdiğini, uygulamanın nisan ayında başlayacağını söyledi.

Sigortaya Teşvik

Yapılan bu indirim uygulamasını tüketiciyi çok memnun ettiğini belirten Çağatay, son yıllarda yaşanan aşırı artış sonrasındaki yaşanan indirimin tüketicileri sigortaya teşvik edeceğini, makul fiyatlara düşen primlerin trafik poliçesini yaptırmayanları harekete geçireceğini söyledi.

3 Ay İçinde İptal Edilebilir

Tavan fiyat üzerinden trafik sigorta primi ödeyen ve poliçelerini yaptıran tüketicilerin bu indiriminden faydalanabileceğini belirten Çağatay, tüketicilerin 3 aylık zaman dilimi içerisinde poliçelerini iptal ettirebileceğini ve yeniden indirimli fiyat üzerinden işlem yaptırabileceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.