Ana SayfaEkonomiMayısta Rus Akını Var! Rusların Favorisi Türkiye

Mayısta Rus Akını Var! Rusların Favorisi Türkiye

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizinden sonra iki ülke arasında yaşanan gergin dönemler her iki ülkenin de kayıp yaşamasına neden olmuştu. Ülkeler arasındaki diplomasi krizi aşılamayınca Rusya’nın uyguladığı ihracat kotası sebebi ile geçtiğimiz yıl ihracatçı ve üreticiler Rus pazarından elleri boş dönerken, turizm sektörü hayat damarlarından olan Rus turistlerin Türkiye’yi tercih etmemesi ile büyük bir darbe almıştı. Yaşanan krizin faturaları her iki ülke için de ağır olsa da ülkeler arasındaki soğuk hava rüzgarlarının yumuşaması sektörler üzerinde olumlu etkiler oluşturmaya başladı. İki ülke siyasilerinin bir noktada anlaşmaya varması ve sıkıntılı günleri geride bırakmak adına adım atması sonucunda turizmden ziraat kadar farklı alanlarda hareketlilik yaşanmaya başladı.

İhracatta Adım Atıldı

Yaşanan gelişmeler sonrasında ihracat alanında Rusya’nın attığı adımlar üreticilerin ve ihracatçıların yüzünü tam anlamı ile güldürmese de bazı tarım ürünlerinde ihracat kotasının kaldırılması ufakta olsa bir hareketlenmeye sebep oldu. Son dönemlerde Rusya’ya ihracatın yeniden başladığını belirten yetkililer ilerleyen zamanda ürün kısıtlamasının da kaldırılmasını beklediklerini söyledi.

Turizm İçin Önemli Adımlar

Ülkeler arasındaki havanın yumuşamasından en memnun olan sektör şüphesiz ki turizm sektörü oldu. Rus turistlerin yıllardır Türkiye’yi tercih ettiğini belirten turizm temsilcileri geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuz havanın ortadan kalması için bu yıl Rus turistler için erken rezervasyon imkanları başta olmak üzere pek çok alanda kolaylık sağladılar.

Favori Tatil Yeri

Rusya Federal Turizm Ajansı tarafından açıklanan ülkenin önde gelen tur operatörlerinin verilerine göre Rus turistlerin favori tatil yeri Türkiye oldu. Toplam rezervasyonlar içerisinde yüzde 32’lik pay ile Türkiye’nin birinci sırada olduğunu belirten yetkililer mayıs ayında ülkemizde Rus turist akını olacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.