Ana SayfaEkonomiVW'den 10 ABD Eyaletine 157 Milyon Dolar Tazminat

VW’den 10 ABD Eyaletine 157 Milyon Dolar Tazminat

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Volkswagen emisyon davası kapsamında Amerika’daki 10 eyalete tazminat ödemesi yapmayı kabul ettiğini duyurdu.

Dünyanın en çok tercih edilen otomobil marklarından Volkswagen, ABD’ye tazminat ödeyecek. Volkswagen emisyon testlerini manipüle etmiş ve çevreyi normalden fazla kirleten araçları Amerika’ya göndermişti. İşte bu konuyla ilgili devam eden soruşturma ve davalar sonuçlandırıldı.

Volkswagen yazılımla emisyon testlerini normal değerlerde çıkarttığını kabul etti.  Amerika’da devam eden emisyon davası kapsamında, ülkedeki on eyalete tazminat ödemesi yapacağını açıklayan Volkswagen markası; toplamda 157 milyon dolarlık ödeme yapacağını duyurdu. Volkswagen tazminat ödemelerini ise Amerika’nın Pennsylvania, Washington ve New York gibi önemli eyaletlerine yapacak.

Volkswagen bu konu ile ilgili daha öncede ABD’ye tazminat ödemişti. Son olarak 2016 yılında markaya ait dizel araçların çevreyi normalden fazla kirlettiği belirlenmişti. ABD bu konuyla ilgili de dava açmış Volkswagen’den tazminat ödemesi almıştı. Geçen yılki tazminat ise Amerika’nın 44 farklı eyaletine ödenmişti. Volkswagen’nin geçen yıl ödemeyi kabul ettiği tazminat tutarı ise 603 milyon dolar olarak kayda geçmişti.

Volkswagen emisyon davası sürecinde 4,3 milyar dolarlık tazminat ödemesini kabul eden anlaşmaya 10 Ocak tarihinde imza atmıştı. Davada Volkswagen’e yöneltilen suçlamalar ise 10 Mart tarihinde otomobil markası tarafınca kabullenilmişti.

25 Milyar Dolarlık Maliyet

Volkswagen’in dünyanın farklı ülkelerinde milyonlarca dizel aracı bulunuyor. Emisyon testlerinde oynama yapan Volkswagen ise söz konusu araçları geri çağırıyor. Markanın 11 milyona yakın aracı geri çağırdığı ifade ediliyor. Bu duruma bir de tamir maliyetleri ekleniyor. Tazminat davaları, cezalar ve bu maliyetler hesaplandığında ise markanın 25 milyar doların üzerinde kaybının olduğu ifade ediliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.