Ana SayfaEkonomiS&P, Güney Afrika’nın Notunu BB+’ya Çekti!

S&P, Güney Afrika’nın Notunu BB+’ya Çekti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Standard & Poor’s Güney Afrika kararını açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Standard & Poor’s, Güney Afrika hakkında aldığı kararı açıkladı. Güney Afrika’nın kredi notunun açıklanması ardından piyasaların olumsuz etkilendiği öğrenildi.

Güney Afrika’nın kredi notu 2000 senesinden bu güne ilk defa yatırım yapılabilir seviyesinden aşağıya çekildi. Kredi derecelendirme kurumu Standard & Poor’s, Günay Afrika’nın kredi notunu “BB+” seviyesine indirdiğini açıkladı. Ülkenin para biriminin görünümününse “Negatif” olduğu kaydedildi.

Standard & Poor’s tarafından alınan bu kararları, Güney Afrika Devlet Başkanının yaptığı bakan değişikliğinin etkilediği ifade edildi. Güney Afrika Başkanı, ülkenin maliye bakanını da değiştirmişti.

Standard & Poor’s tarafından alınan kararlar ardından rand, geçen son çeyreğin en düşük seviyesine kadar geriledi. Ülkedeki tahvil faizleri ise arttı. Dün bu gelişmeler yaşanırken, rand bu güne düşüşle başladı. Düşüşün yüzde 0,7 oranında olduğu kaydedildi. Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında bir günde en fazla değer kaybeden Güney Afrika para birimi, ciddi kayılar yaşadı.

Standard & Poor’s’un aldığı kararlar sonrasında piyasalar şimdi de uluslararası kredi derecelendirme kurumu Moody’s’in kararına kilitlendi. Moody’s Güney Afrika kararını 7 Nisan tarihinde açıklayacak. Değerlendirme öncesinde açıklama yapan Moody’s, Güney Afrika’daki yapısal reformlara göndeme yaptı. Söz konusu reformlar hakkında şüphelerinin olduğunu ifade eden Moody’s, kararlarının yönü hakkında ilk sinyali de vermiş oldu.

Güney Afrika son zamanlarda siyasi sorunlarla başa çıkmaya çalışıyor. Ülkenin Maliye Bakanı Pravin Gordhan görevden alınarak, yeni Maliye Bakanı olarak Malusi Gigaba getirilmişti. Bu kararı alan Devlet Başkanı, ülkede siyasi bir çalkantının yaşanmasına neden olmuştu.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.