Ana SayfaEkonomiYeni 50 Euro Banknotlar Piyasada!

Yeni 50 Euro Banknotlar Piyasada!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa Merkez Bankası yeni 50 Euro’luk banknotları piyasaya sürdü.

Avrupa Merkez Bankası 2017’de para birimi Euro’nun güvenlik önlemlerini arttırmaya yönelik çalışmalar dahilinde yeni 50 Euro’luk banknotları piyasaya sürdü.

Sırada 100 ve 200 Euro…

Avrupa Merkez Bankası para birimi Euro’ya yönelik yenileme çalışmalarına 50 Euro ile devam etti. Geçtiğimiz haftalarda 5, 10 ve 20 Euro’ları yenileyen Merkez Bankası, 50 Euro’daki güvenlik önlemlerini arttırarak yeni 50 Euro banknotları tedahüle soktu. Sahtecilik konusunda güvenlik önlemleri yetersiz kalan banknotların, yenilenme sürecinde 100 ve 200 Euro’luk banknotlarında olduğu kaydedildi. İlerleyen dönemde yenilenme sürecine dahil edilecek 100 ve 200 Euro banknotlar için herhangi bir tarih verilmedi.

Güvenlik Önlemleri Yükseltildi

Euro banknotlar içerisinde en fazla sahtesi yapılan 50 Euro’da güvenlik önlemleri maksimum seviyeye çıkarıldı. Yeni basılan banknotlarda, pamuk ipliğinin kullanıldığı öğrenildi. Sahte para basan kalpazanların işini zorlaştıran bu durum yanında, yeni basılan 50 Eurolarda 10 değişik güvenlik tedbirinin olduğu da kayda geçti.

6,5 Milyar Adet, 50 Euro Var

Dünya üzerinde 19 farklı ülkenin para piyasasında kullanıldığı ifade edilen Euro para biriminin 19 milyar 400 milyon adet olduğu kaydedildi. Toplam adetin yaklaşık 6 milyar 500 milyonu ise 50 Euro’luk banknotlardan oluşuyor.

Suya Dayanıklı Malzeme Kullanıldı

Yeni 50 Euro banknotlar kağıt gibi suya dayanıksız olarak basılmadı. Banknotların basımında tekstil fabrikalarının artık ürünleri değerlendirildi. Fabrikaların çöpe atacakları kısa lifli pamuk iplikleri bu banknotta kullanılarak, suya dayanıklılık özelliği kazandı. Yapılan açıklamalara göre yeni 50 Euro banknotları çamaşır makinesinde yıkansa dahi deforme olmuyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.