Ana SayfaEkonomiIFC’den Türkiye’ye 1 Milyar Dolar Yatırım

IFC’den Türkiye’ye 1 Milyar Dolar Yatırım

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Türkiye Direktörü Aisha Williams, 1964 yılından bu yana Türkiye’de yatırım yapan kuruluşun 2017 yılında da yatırımlarına devam etmeyi planladıklarını açıkladı. Türkiye ekonomisinin büyük belirsizlikler taşıdığını belirtirken bütün iniş çıkışlara rağmen yatırıma devam edeceklerini ifade etti.

2016 yılı büyüme rakamlarının darbe girişimi ve ardından gelişen ohal sürecinden etkilenerek beklenin altında geldiğini belirten Williams, “Dünya Bankası Türkiye’nin 2017 yılındaki büyüme oranını yüzde 2,7 olarak tahmin ediyor. Bu rakam olması gerekenin altında. Türkiye büyümeye hazı ve çok daha büyük potansiyele sahip bir ülke. 2018 ve 2019 yılında gayri safi yıllık hasıla büyüme oranının yüzde 3,5 seviyesine ulaşacağını öngörüyoruz. Ancak yine de potansiyelinin altında kalmış olacak. Türkiye’nin gelişmesi için bu rakamlar yeterli değil.” dedi

Uluslararası Yatırımcının Cezbedilmesi Gerek

IFC’nin 50 yıldan fazla zamandır Türkiye’de hizmet verdiğini ve en fazla yatırım yapılan ikinci ülke konumunda olduğunu belirten Williams, ülkenin büyümesi için içeriden ve dışarıdan birçok yatırımcının harekete geçirilmesi gerektiğini ifade etti. “Türkiye’nin yatırımcılarının önünü açması gerekiyor. Bunun için de saydamlık, demokrasi, inovasyon, bağımsız bir hukuk sistemi en önemli şartlardan biri. Verimlilik için destek sağlanmalı. Yatırımcılar cezbedilmeli. Türkiye Asya ile Avrupa arasında köprü olması fırsatına sahip bir ülke. Hem Asya pazarından hem de Avrupa pazarından faydalanabilme imkanına sahip ancak bu imkanı iyi değerlendirmesi gerekir. Yatırımcılar ülkenin artılarının yanında zorluklarını da gözden geçiriyorlar.” dedi.

Özel sektöre ait projelere yılın ilk yarısında 500 milyon dolar finansman sağladıklarını belirten Aisha Williams yılın ikinci yarısında da 500 milyon dolarlık bir yatırımı öngördüklerini, toplamda 1 milyar dolarlık yatırım ile seneyi kapatmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.