Ana SayfaEkonomiAkdeniz ile Karadeniz Ulaşım Koridorları İle Birbirlerine Bağlanacak

Akdeniz ile Karadeniz Ulaşım Koridorları İle Birbirlerine Bağlanacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ulaşımdaki sıkıntıları çözmek için ülkemizin kuzeyi ile güneyini Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu üzerinden 18 ayrı ulaşım koridoruyla birbirine bağlayacaklarını belirtti. Yapılan çalışmalar sonucunda hazırlanan projede Karadeniz’den Akdeniz’e kesintisiz bir şekilde tünel, viyadük ve köprüler ile bölünmüş yollar yapılacağını açıklayan Bakan Arslan, ülkeye kazandırdıkları bölünmüş yol miktarını arttırmayı hedeflerini ifade etti.

Son 15 yıllık süreçte özellikle batıdan doğuya yönelik bölünmüş yol projelerinde büyük kademe kaydettiklerini ifade eden Arslan sözlerine şöyle devam etti, “Biz tüm ülkeyi boydan boya bölünmüş yollar ile donatma hedefi ile yola çıkarken öncelikle batıdan doğuya yapılan koridorların çok önemli olduğunu ifade ettik. Ancak bu koridorlar kuzey güney güzargahındakiler ile tamamlanmazsa tam olarak netice elde edememiş oluruz. Bu nedenle kuzeyden güneye inşa edeceğimiz 18 ulaşım koridoru ile vatandaşımıza daha iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz.”

Planlanan 18 ulaşım koridoru hakkında da bilgi veren bakan sözlerine şöyle devam etti:

“Kuzeyden güneye planladığımız koridorlar arasında en doğuda 3 tanesi Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya oradan da Akdeniz’e bağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar arasında Ovit Tüneli var. Allah’ın izni ile Rize’nin İkizdere ilçesinde 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nda yapımı devam eden bu tüneli 2018 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Böylece Rize’yi Erzurum’a bağlamış olacağız.

Ayrıca Zigana Tüneli’de önemli bir adım. Bu tünel sayesinde Trabzon’u Erzincan’a bağlamış olacağız. 14 bin 200 metrelik bir güzetgah ve devamında da Erzincan’ı Erzurum’un İspir ilçesine bağlayan Kop Tüneli bulunmakta.” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.